Каква битка само! Григор Димитров се върна от ада, за да достигне полуфиналите в Монте Карло!

Григор Димитров

Григор Димитров се класира на 1/2-финал в Монте Карло, след като надделя над познатия си вече съперник Давид Гофен с 6:4, 7:6 (5).

По-впечатляващото в успеха на българина бе, че той изоставаше във втория сет с цели четири гейма разлика при 5:1 за белгиеца, които Гришо стопи в пет последователни гейма, връщайки се от ада.

Това ще е първи полуфинал на първата ни ракета в Монте Карло, където той очаква победителя от мача между Рафаел Надал и Доминик Тийм, като двамата излизат на корта след мача на Григор.

ПЪРВИ СЕТ

Григор Димитров започна двубоя със сервис, който взе безпроблемно с 40:15, за да поведе с 1:0. Белгиецът отвърна с безапелационно подаване, което взе на 0 – 1:1. Това продължи и в следващите подавания на двамата – 2:2. Първата ни ракета взе своето подаване в петия гейм, като незабавно след това проби Гофен, за да поведе с 4:2. Последва нов сервис, който българинът взе на 15 – 5:2. След това последваха лоши минути за Григор, а белгиецът се възползва от това, като взе своя сервис, след което проби в последния момент, за да направи резултата 5:4. Хасковлията обаче не се възмути, като направи поредния пробив, за да затвори първия сет с 6:4.

ВТОРИ СЕТ 

Григор започна ужасяващо третия сет, след като допусна пробив още в първото си сервиране – 0:1. Последва оспорвано подаване на Гофен, което той взе на 40 – 2:0. Последва нов лош сервис на Гришо, от който отново се възползва белгиецът, за да поведе с 3:0, след което взе своето сервиране по безапелационен начин и поведе с 4:0. Гришо се съвзе от тоталния шок чак в петия гейм на втория сет, който спечели на 30 и намали пасива си на 1:4. Хасковлията затрудни следващото подаване на Давид Гофен, но все пак белгиецът триумфира и отново поведе с 4 гейма разлика – 5:1. Последва съвземане от Гришо, който вкара добър сервис и намали на 2:5, след което успя да върне и единия пробив пасив, за да направи резултата 3:5. В деветия гейм първата ни ракета отново вкара хубав сервис, който завърши с негов ас и пасив от само гейм – 4:5. Крахът на Гофен продължи в десетия сет, който бе изключително оспорван, но за радост на родните фенове приключи с втори пробив за Григор! – 5:5. Първата ни ракета продължи с наказателната акция, като взе и следващото си подаване, за да поведе с 6:5. Гофен се съвзе и спечели следващия си сервис, вкарвайки мача в тайбрек, който бе спечелен от хасковлията с 7:6(5), коментира Блиц.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.