Само в 7DniSofia.bg

Мишо Вълчев: След края на реванша за Купата, този, който загуби няма да остане начело на отбора си

ЦСКА Левски (36)

Михаил Вълчев, който е от най-обичаните тарани в историята на Левски, направи своя анализ след дербито Левски – ЦСКА, завършило 2:2.
Той даде и мнението си за предстоящия сблъсък на двата тима в турнира за Купата на България в сряда. Самият Вълчев е носител на Купата на България като треньор на „сините“, при това след победа на финала над ЦСКА с 5:0.

Ето какво каза той за двата тима:

„И двата отбора имаха възможности да спечелят това дерби. ЦСКА пропусна златен шанс при 2:0 да реши всичко в своя полза при положението, в което Фернандо Каранга излезе сам срещу Божидар Митрев, но би в страни от вратата. Левски пък доминираше изцяло през второто полувреме и пропусна да реализира няколко ситуации, след като резултатът стана 2:2. Затова казах, че и двата отбора могат да съжаляват и мисля, че равенството е справедлив резултат с оглед показаното на терена”, сподели Вълчев пред „Меридиан мач”.

„Аз мисля, че ЦСКА хвърли доста усилия в пресирането на Левски дълбоко в неговата половина през първото полувреме и през второто се умори. А и може би „червените“ решиха, че двата гола аванс са им достатъчни. Левски след почивката промени коренно поведението си, започна често да отнема топката още в половината на ЦСКА и това му позволи да направи доста атаки”, допълни спецът.

„И двамата треньори ще продължат да водят отборите до полуфинала-реванш за Купата на България. След неговия край със сигурност този, който загуби, няма да бъде оставен начело на отбора си. Ако трябва да кажа кой повече заслужава да остане, това безспорно е Стамен Белчев. Мисля, че от двамата той се справя далеч по-добре. Делио Роси, въпреки многото нови футболисти, не можа да промени сериозно нито играта, нито резултатите на Левски”, сподели вижданията си Вълчев.

„Моите уважения към всички, които играят в момента в Левски, нека не ми се обижда никой, но мисля, че им трябва един нов вратар, още едно крило и един нападател. При ЦСКА в атаката нещата стоят добре, когато Фернандо Каранга и Кирил Десподов са на терена. Но и на тях също им трябва вратар, а и поне един защитник”, смята екс наставникът на сините.

Относно предстоящия сблъсък-реванш за Купата на България, Вълчев прогнозира:

м „Левски ще играе по-затворено на реванша в сряда. ЦСКА трябва да напада, да вкарва голове и да не получава. Затова очаквам повече атаки от страна на „червените“, а Левски да заложи предимно на контри. Мисля, че авансът, който имаме от два гола след първия мач, ще бъде достатъчен и Левски ще е крайният победител”, убеден е той.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.