Полицията трябва да изрови земята и да хване този, който рани полицайка, отсече генерал Васил Василев!

ген. Васил Василев

Човекът, ранил с бомбичка полицайка на мача между „Левски” и ЦСКА, трябва да бъде заловен. Това е въпрос на професионална чест.

Това каза в сутрешния блок на БТВ ген. Васил Василев, председател на комисия „Етика и феърплей” в БФС.

„Трябва да изровят земята този да бъде хванат Този балкански синдром трябва да се премахне. Ще бъде бавно и мъчително, но трябва да се премахне, защото той носи много омраза“, каза още той и добави „Ултрасите си избират за враг полицията и действат срещу нея. Искат да изразят нещо, но и те не знаят какво. Като дойдат на стадиона, хвърлят 20-30 бомбички, запалят 20-30 артилерийски военни димки и целият стадион стане в дим, с какво помагат на този отбор долу да не загуби или да спечели мача – с нищо. Не трябва да се допуска т. нар. хореография на стадиона – със знамена, свирки и викове – да, но с бомби и димки – не. Пиротехническите средства трябва да бъдат забранени за вкарване в стадионите и да бъдат криминализирани като престъпление”, категоричен беше той.

„Когато съдът осъди някой да не влиза на стадиона 1-2 години, контрол за това няма и той пак си ходи на мачовете, особено в провинцията. Стадионите трябва да са пригодени така, че като отидеш, да знаеш къде е точно твоето място и да седнеш само на това място, за да могат камерите да те следят. Трябва да се води сериозна борба, от това хулиганство, от тези действия ще мрат хора”, подчерта още шефът на комисия „Етика и феърплей” в БФС.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.