Феновете на ЦСКА: Не сме съгласни да бъдем слагани под общ знаменател с други агитки! Кой каквото е посял ще си го и пожъне

ЦСКА

Фен клуб Сектор „Г“ изрази мнение след вчерашния мач между „сини“ и „червени“ (2:2). Водещата фен фракция на ЦСКА заяви, че не желае да бъде сравнявана с останалите агитки, като добави, че те не са длъжни да отговарят за постъпките н други лица.
Припомняме, че по време на дербито вчера бе ранена полицайка след хвърлена бомбичка от фенове на Левски.
Ето какво написаха запалянковците (текстът е без редакторска намеса):

Добро утро, армейци.

Във връзка със събитията от последните 24 ч. и последвалото напрежение и насаждане на омраза в публичното пространство към организираните привърженици в България, искаме да наблегнем на някои неща.
Не сме съгласни да бъдем слагани под общ знаменател с други агитки и формирования у нас. Първо – защото отдавна сме в наша собствена лига без реална и постоянна конкуренция и второ – защото не сме длъжни да отговаряме за постъпките на други лица и организирани групи. Кой каквото е посял ще си го и пожъне.

На второ място държим да отбележим за иначе всезнаещите експерти по темата, че в последните години на наши мачове безопасността на присъстващите фенове е гарантирана и инциденти от каквото и да е естество не е имало. Почти сме сигурни, че няма стадион в България, на който да присъстват повече деца и семейства, показващи своята неугасваща любов към светинята, от Армията. „Още от дете“ не е просто рефрен, господа.
И не на последно място се обръщаме директно към продажните медии. Пределно наясно сме кои са вашите господари и какво целят, подхвърляйки ви жълти стотинки, за да нагнетявате допълнително напрежение и да давате храна на хилядите фейсбук-анализатори и лицемерни псевдоморалисти, присъствали на футболен мач средно около 0,3 пъти в живота си. Интересно ни е обаче до каква степен работят принципите ви докато навирате гнусните си камери и микрофони в лицата на тежко катастрофирали и борещи се за живота си хора, лешояди? Или докато обирате от земята подхвърлените ви копейки за поредния платен и манипулативен материал? Баста!

Наясно сме, че в очите на добре ръководеното от пастирите простолюдие, способно единствено да търка билетчета на Националната лотария, да консумира евтин алкохол и вечно да недоволства колко е труден животът, ние сме най-голямото зло от години насам и всички проблеми на държавата биха се разрешили с нашето отсъствие. Защото не сме като тях и никога не сме се вписвали в тяхната „идилия“.
Но ето – още сме тук. Ще бъдем и на следващия мач. И ще продължим, не пречейки на никого и обичайки ЦСКА. Винаги един до друг! А на който не му харесва, както се казва… да свиква.

от Фен клуб „Сектор Г“

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.