Евтин популизъм ли е предложението за отмяна на привилегиите на депутатите! Коментира Спас Гърневски

спас гърневски

Предложението на БСП за отмяна на привилегиите на депутатите е евтин популизъм, каза в декларация от името на ГЕРБ Спас Гърневски.„Не разбрахте ли, че времената на шикалкавенето тука има-тука няма приключи“, заяви Гърневски, предаде dir.bg.

По-рано днес лидерът на БСП Корнелия Нинова предложи заплатите и ваканциите на депутатите да бъдат намалени.
Той посочи още, че Нинова вчера, представяйки приоритетите на групата си за новата пленарна сесия, дори не е направила „плахи опити да се разграничи от безспорните успехи на управляващата политическа партия ГЕРБ и нейните коалиционни партньори и във вътрешен, и в международен аспект“.

Това провокира отрицателната реакция на депутатите от БСП.

„И нямаше как да е иначе, защото след всичките й рухнали опити за създаване на напрежение, дестабилизация в обществото с фалшиви новини, интриги и незабравените прийоми за охулване и компрометиране на противника, би се превърнала в посмешище, защото вътрешният и международният авторитет на управляващите и особено на премиера Борисов са безспорни“, продължи Гърневски.

Затова, подчерта той, и вчера, след фалита на цяла серия от безсмислени и създадени в подмолите на бившата ДС дискредитиращи показни акции/отново бурни обструкции от страната на БСП зад банките/срещу управляващите, опозиционната лидерка засвири популистки на новата струна с цел обществени манипулации, обявявайки борба с привилегиите и заплатите на днешната власт, сякаш тя и дружината й не са част от нея.

Какво точно ви отне на вас лично демокрацията, коя точно демокрация наруши спокойствието ви – онази до 2009 г. или онази след нея, попита Гърневски, визирайки предизборните изявления на Нинова за това, че демокрацията й е отнела всичко.

Корнелия Нинова бе атакувана за пореден път заради приватизацията на „Техноимпекс“ и „Булгартабак“ и политическата й биография.

Гърневски припомни, че в 41-то НС ГЕРБ е наложил мораториум върху нарастването на депутатските заплати, а в 42-то НС, когато левицата управлява, практиката не е продължена. Политиката е изкуство да се управлява в полза на всички български граждани, както го прави ГЕРБ вече 10 години, подчерта още депутатът.

Не разбрахте ли, че българската политическа посока е запад, завърши декларацията си Гърневски, обръщайки се към БСП.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории