Схемата е разкрита! Зеленият Тома Белев плътно зад гърба на корумпираната кметица на “Младост”

Десислава Тома Белев

Един от лидерите на партия “Зелените” Тома Белев, които се вляха в уж дясната коалиция “Демократична България”, защитава кметицата на Младост Десислава Иванчева. Той смята, че не трябва да я държат на кръстовището на Спортната палата. Борещите се уж срещу корупцията зелени сами показаха какво реално означава тя с днешната акция. Зелената кметица на столичния район „Младост“ Десислава Иванчева беше зрелищно арестувана за корупция. Именно сега скачат да я защитават зелените.

Тя беше се превърнала във върл природозащитник и подкрепяна от тях. Русокосата политичка бе сгащена на пъпа на София точно пред Спортната палата. По информация тя била хваната с крупна сума пари – 70 000 евро. Това била само първата вноска от поискани от кметицата 250 000 евро за издаване на разрешително за строеж.

Най-смешното в цялата тази ситуация, че утре – 18 април от 10.00 ч. Иванчева и зеленият Борислав Сандов бяха планирали да дават пресконференция за застрояването. А тя е хваната с подкуп, именно да разреши такова.

Ето анонса за пресконференцията от БТА:

Утре от 10 ч. в БТА „Зелен Младост“ ще проведем пресконференция на тема: Зелените площи в София пред застрояване.

Ще участват: Десислава Иванчева – кмет на Район „Младост“ – СО, Биляна Петрова – зам.- кмет на Район „Младост“ – СО, адв. Свилен Овчаров – Зелени адвокати, арх. Павел Попов –  преподавател в УАСГ,  Борислав Сандов – съпредседател на партия „Зелените“, Владимир Икономов – сдружение „Зелен Младост“.

Зелените площи в София са под угроза от масово застрояване след обнародването на промените в Закона за устройство и застрояване на Столична община (ЗУЗСО). По реда на § 28 от ПЗР на ЗУЗСО, ще бъде възможно с ПУП да се отнема статута на конкретни имоти като „озеленени площи за широко обществено ползване“ и да се преотреждат за други дейности, които впоследствие да бъдат застроявани с жилищни или офисни сгради, при заобикаляне на закона.

Зелената кметица днес показа как защитава природата. Всъщност интересите на зелените партийци.