Специалисти поясниха дали пътят на Автомагистрала „Тракия“ е повлиял за ужасяващата катастрофа! Имало ли е нужда от мантинела?

автобус

Поднасям съболезнования на близките на загиналите при тежката катастрофа. Пожелавам бързо възстановяване на пострадалите.

Това заяви председателят на Българска Браншова Асоциация „Пътна безопасност“, д-р Николай Иванов в сутрешния блок на БНТ.

„Трасето на мястото на катастрофата на АМ „Тракия“ е изграждано през 1978 и рехабилитирано през 1998 година. Теренът е сравнително равен. Няма категорично разпоредба за мантинела, т.е всичко е по правилата. Мантинела по изисквания не е нужна“, разкри той.

„Най-голяма яснота за инцидента ще се даде от авто-техническата експертиза. Автобусът е изгубил управление, пътят не е повлиял на инцидента“, заяви бившият началник на НСО ген. Румен Миланов.

„Предпазните огради се слагат там където щетите са по-малки. Най-вероятно автобусът е загубил управление преди да влезе в окопа. Момичето е загубило вниманието от пътя“, каза още Миланов.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.