Левски все по-близо до раздяла с двама играчи. Ето кои ще стягат куфарите на „Герена“

49T8289-160x160

Пътищата на Левски и Жерсон Кабрал може да се разделят през лятото. Причината е, че холандецът не успява да спечели доверието на Делио Роси. Фланговият нападател не само че не може да се пребори за титулярно място, но в мача срещу Лудогорец дори не попадна в групата. При това Кабрал не бе контузен.

27-годишният футболист пристигна в Левски след началото на кампанията, като за последно бе носил фланелката на Спарта Ротердам. Той бе одобрен от треньора Делио Роси. До момента Кабрал има 17 мача в Първа лига, като в тях не е успял да се разпише. Той започна в стартовата единайсеторка едва 6 пъти, като в нито един от тези случаи не остана на терена до края на двубоя. За последно бе титуляр при 1:1 срещу Етър на „Герена“, но бе заменен още на почивката.

За Купата на България Кабрал изигра 3 срещи – не бе на терена единствено в първия полуфинал срещу ЦСКА. В тях той отбеляза и единственото си попадение с фланелката на сините – при 2:0 срещу Дунав в Русе на 15 декември миналата година.
От Кабрал се очакваше много повече. Той е братовчед на носилия синята фланелка Гари Родригес, но така и не успя да се доближи до показаното от настоящото крило на турския гранд Галатасарай. Жерсон пък не е доволен от малкото игрово време, което получава, и ще потърси промяна в кариерата си през следващата кампания. Той се обвърза с Левски на 12 септември – подписа с клуба за 2 години.

Роман Прохазка пък се отдалечава от ново споразумение с ръководството. Настоящият контракт на футболиста изтича след края на настоящата кампания, но за момента двете страни не са стигнали до консенсус. Прохазка, който е от няколко години на „Герена“, иска завишени финансови параметри, както и минимум 2-годишен договор. Клубът обаче е готов да му предложи контракт за още един сезон, а също така не смята да удовлетвори и финансовите изисквания на футболиста.

В момента преговорите са в застой, като те ще бъдат подновени вероятно след реванша от полуфиналите за Купата на България. По всичко личи обаче, че сделка трудно ще бъде постигната, макар че Прохазка нееднократно обяви, че има желание да остане в Левски.

„Тема спорт“


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории