Само в 7DniSofia.bg

Интрига във Втора лига, Ботев удари Царско село

49T4622-320x320

Ботев (Враца) постигна изключително важна победа с 2:1 като гост над лидера във Втора лига Царско село. Врачани отбелязаха и двете си попадения през първата част, а техни автори станаха Йордан Апостолов и Емил Стоев. За домакините дежурният си гол реализира голмайстора на втория ни ешелон Светослав Диков, който вече има 19 на сметката си. След последния съдийски сигнал се стигна до кратко меле, в което съдията Станислав Ставров бе изблъскан от футболист на домакините, а към мястото се затичаха и играчи на Ботев. Всичко обаче бе укротено за секунди, но играчи на домакините може да получат наказания заради инцидента.

Двата тима не се церемониха в разузнаване и още от първата минута се хвърлиха в здрава битка. Царете бяха по-опасни в атака, но не успяваха да застрашат сериозно Христо Митов. Въпреки превъзходството на столичани, гостите поведоха в 28-та минута. Петър Атанасов проби отляво и направи за смях цялата защита на „розовите“ преди да пусне за Йордан Апостолов, който с премерен диагонален удар откри резултата.

В 31-та минута направилият много силен мач централен защитник Кристиян Григоров изчисти от голлинията след меле пред вратата на Ботев. В 40-та момчетата на Сашо Ангелов отбелязаха втори гол след нова образцова атака, започната от левия фланг. При нея Петър Атанасов пусна надясно, откъдето топката бе центрирана за Емил Стоев, който с безпощадно воле направи 2:0.

Второто полувреме бе доста нервно и накъсано, като Царско село удължи натиска си, а Веселин Великов хвърли всички сили в атака, оставяйки отбора си само с трима типични защитници. Въпреки това чистите положения пред вратата на Ботев липсваха. Напрежение в наказателното поле имаше доста, но бранителите в зелено всеки път се справяха до 88-та минута, в която Диков получи достатъчно време да обработи топката и по тревата да я прати в далечния ъгъл, за да даде надежда на Царете, че ще избегнат втората поредна загуба.

Въпреки 5-те минути добавено време, столичани не успяха да стигнат до изравнително попадение и авансът им на върха във Втора лига пред врачани се стопи до само 1 точка – 50 срещу 49. Локо (София) също е в позиция за атака на първото място със своя актив от 47 точки, а четвъртият Монтана ще дебне за грешки на триото със 43 пункта.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории