Само в 7DniSofia.bg

Георги Петков чупи уникален рекорд! Вратарят няма намерение да спира с футбола

петков

През сезон 2018/19 година в Първа лига ще бъде подобрен 30-годишният рекорд на Йордан Филипов, който към днешната дата е най-възрастният играч, записал мач в най-високото ниво на българския футбол. На 26 ноември 1988 г. на възраст от 42 години, 5 месеца и 8 дни вратарят пази за Черно море срещу Локомотив Пловдив, но през следващата кампания навършилият преди месец 42-години Георги Петков ще подобри това постижение. Стражът на Славия обяви, че има споразумение с клуба за още една година и ще продължи да помага под рамката, когато е нужно.

„Чувствам се добре, възстанових се от контузията в рамото и тренирам на пълни обороти. Всяка една тренировка е удоволствие за мен. Докато мога ще помагам. Ще остана, докато съм здрав и не изпитвам мускулни контузии. Имам уговорка с ръководството и ще остана в „Славия“ още един сезон“, каза Петков и си пожела Славия да елиминира Ботев Пд в полуфинала-реванш за Купата, а на финала съперник да е Левски.

„Пожелавам си да играя финал за купата на България срещу Левски. Добър резултат постигнахме в първия мач с Ботев Пловдив. През първото полувреме не стояхме добре, но голът на Иван Минчев ни дава шанс на реванша.

В Славия се залага на млади футболисти. Такава е политиката на клуба и при интерес от чужбина нито един футболист не бива спиран за трансфер“, завърши бившият национал.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории