Шофьорката, причинила касапницата с шест жертви на АМ „Тракия“, проплака в съда: Не очаквам да ме разберете, но съжалявам…

Съдебна Палата

Искам да поднеса искрените си съболезнования за загиналите. Не мога да опиша съжалението си. Не очаквам хората да ме разберат, но искрено съжалявам.

Искам и вярвам, че ще прецените адекватно. Искам хората, които са в болница, да оздравеят. Тези думи през сълзи произнесе Цвета Таскова, която е шофирала реното, ударило автобуса на магистрала “Тракия” в петък.

Тя се обърна с тях към състава на Софийски окръжен съд, който гледа мярката й за неотклонение. Адвокатът й помоли за по-лека мярка за неотклонение, тъй като престъплението, за което е обвинена, е неумишлено, няма опасност да се укрие или да извърши друго престъпление, пише „Труд“.

Прокуратурата пък настоява Таскова да остане зад решетките, тъй като преди години е била наказана, след като шофирала с 1,1 промила алкохол в кръвта. От пледоарията на адвоката й стана ясно, че 28-годишната жена, обвинена за трагедията на магистрала „Тракия“, имала шест години златен талон към шофьорската книжка.

Тя се разделила с него, след като била хваната преди две години подпийнала за волана.  Тежащото не повече от 55 кг и висока eдва 150 см момиче беше доведено в съда под засилена охрана от седем служители на министерството на правосъдието.

Въоръжените мъже зорко следяха 28-годишната девойка да не избяга от съдебната зала, пише „Монитор“.