Локомотив (София) вече диша във врата на лидера във Втора лига. „Железничарите“ сгазиха Несебър

Локомотив-София-21-320x320

Локомотив (София) се доближи на три точки от лидера във Втора лига Царско село. „Железничарите“ записаха трети пореден успех в първенството, след като победиха с 3:1 в гостуването си на Несебър. Двубоят беше от 24-ия кръг, а головете отбелязаха Иво Иванов от дузпа, Здравко Димитров и Илия Димитров, а Николай Костов беше точен от бялата точка за домакините.

Столичани имат вече актив от 47 точки, докато водачът в шампионата е с 50 точки, но и мач по-малко, тъй като в понеделник приема друг от кандидатите за Първа Лига Ботев (Враца).

Наставникът на домакините Николай Жечев направи само една промяна в стартовите 11 от равенството 0:0 с Марица преди седмица в Пловдив. Нуретин Пюскюлю започна на мястото на Жак Пехливанов.

Треньорът на гостите Младен Додич пък излезе с две промени сред титулярите от успеха с 1:0 преди седмица над Черноморец (Балчик). Донеслият победата в миналия кръг Николай Цветков и Мартин Станкев останаха на пейката за сметка на Владимир Семерджиев и Владислав Иванов.

През първата част голове нямаше, въпреки натиска на гостите. Второто полувреме започна с гол от дузпа на Иво Иванов, след като Илия Димитров беше фаулиран. Крилото Здравко Димитров удвои, а след това голмайсторът Илия Димитров отбеляза дежурното си попадение.

Таранът има вече 13 попадения през тази кампания. Той можеше да вкара поне още два-три гола, но пропиля отлични шансове. Съставът на Додич пък изигра най-добрите си 45 минути през тази пролет. Накрая домакините върнаха едно попадение от бялата точка.

14-ият успех на столичани дава надежда на тима за първото място в първенството, докато деветата загуба остави Несебър на шесто място с 37 точки. Домакините останаха без победа в три поредни мача.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.