Без наказание за собственикът на кучето, разкъсало дете! Кой поема отговорност?

Ротвайлер

Няма да бъдат повдигнати обвинения на собственика на ротвайлера, нападнал 6-годишно дете в училищен двор в София. Мъжът е пуснат на совбода, съобщиха за Дарик радио от Районната прокуратура.

На подсъдимата скамейка ще се изправи само мъжът, който е разхождал кучето по време на инцидента. Той все още е в ареста. Очаква се до края на седмицата съдът да разгледа искането за налагане на най-тежката мярка за неотклонение – „задържане под стража“.

Ако бъде установено, че собственикът не е предоставил намордник и каишка за ротвайлера, прокуратурата може да повдигне обвинения и срещу него. 6-годишното момченце беше нападнат в понеделник вечерта, докато играело в двора на 121 училище, придружавано от родителите си.

Тази сутрин пред NOVA родителите на детето разказаха, че състоянието на момченцето е много тежко. От „Пирогов“, където то е настанено, съобщиха, че има множество сериозни наранявания.

Свидетел на инцидента коментира, че по същото време в двора на училището е имало повече от 30 деца, сред които и бебета. Друг очевидец на нападението разказва, че ротвайлерът е бил без намордник и каишка.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.