Времето ще бъде още по-топло днес! До края на седмицата ще е слънчево, но през уикенда ще вали!

Небе София Слънце облаци време

Днес ще е предимно слънчево, след обяд – с временни увеличения на облачността. В сутрешните часове, на места в низините и по Черноморието, ще има ниска слоеста облачност или мъгла. В източните райони вятърът ще е слаб от югоизток.

Максималните температури ще са между 22 и 27 градуса, по-ниски по Черноморието – между 10 и 15 градуса, е прогнозата за времето на НИМХ към БАН.

По Черноморието ще има значителна ниска слоеста облачност, в сутрешните часове на места ще е и мъгливо. Ще духа слаб до умерен югоизточен вятър. Максималните температури ще са между 10 и 15 градуса. Температурата на морската вода е 10-12 градуса. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала.

В планините ще е предимно слънчево с временни увеличения на облачността. Ще духа слаб до умерен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 16, на 2000 метра – около 9 градуса.

През следващите дни ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността. В следобедните часове над планините и планинските райони в Западна и Централна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на отделни места ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. Ще се задържи топло, с минимални температури между 7 и 12 и максимални – между 23 и 28 градуса; по-ниски ще бъдат по Черноморието – между 12 и 17 градуса.

Синоптиците предвиждат хладен и дъждовен уикенд, като градусите събота и неделя няма да паднат под 19.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.