Само в 7DniSofia.bg

Ето я програмата на Григор, заради която отказа да играе за България! Вместо да е в Пловдив, вижте какво прави в Монте Карло

7 Dni Sofia05.04.2018
Григор Димитров Хасково (38)

Григор Димитров ще вземе участие в осем турнира до средата на юли. Това става ясно от обявената от първата ни ракета програма.

Петият в световната ранглиста българин в момента е в Монте Карло, където се подготвя за сезона на червена настилка. Той предпочете да тренира на домашна сцена, вместо да се включи в двубоите за купа „Дейвис“ в Пловдив. Началото на серията от турнири, в които Григор ще участва, е именно в княжеството на Мастърса, който започва на 15 април.

След това Димитров е заявен да играе на надпреварата в Барселона за пръв път от 2013а. Хасковлията ще се пусне още на Мастърсите в Мадрид и Рим, преди серията от турнири на червено да завърши с Ролан Гарос.

Между юни и юли пък Димитров се мести на тревна настилка. Първата надпревара ще бъде в Щутгарт, следва Куинс и Уимбълдън. Именно натоварената програма на първата ни ракета е довела до отказа за купа „Дейвис“, тъй като от щаба му са поискали да заложи повече на тренировъчния процес в двете седмици преди турнира в Монако.