Само в 7DniSofia.bg

Не, Бойко Борисов не е най-богатия човек в държава! Ето кой го бие, а ако знаете пък жената до него какви пари взима…

7 Dni Sofia05.04.2018
пламен георгиев
Шефът на КПКОНПИ Пламен Георгиев взима 7500 лв. заплата на месец и детронира като най-богат от заплати самия премиер!
Това показват простите сметки на базата на нормативните разпоредби. Въз основа на тях излиза, че в момента Георгиев взима повече дори от Бойко Борисов, който се разписва на всяко 30-то число от месеца срещу 7133 лв. Приблизително толкова взима и президента, показва проверка на Фрог нюз.

Основната заплата на Пламен Георгиев, като доскорошен шеф на КОНПИ се е формирала на базата на 85 % от трудовото възнаграждение на председателя на парламента. Тази „несправедливост” вече е поправена и в качеството си на шеф на новия антикорупционен орган, соченият за близък до модела КОЙ служител ще слага в джоба си 90 на сто от основната заплата.

Това, обаче не е всичко. Към нея се прибавят  парите за стаж и тези, които се взимат за работа със секретни документи. Сигурно се питате за какви са тези „секретни”.  Екипът на Фрог разполага със „свръхсекретен” документ, които разбива за пореден път тайните на комисията, която Георгиев управляваше доскоро. Става дума за Вътрешните правила. В чл. 38 от тях се вижда, че, Пламен Георгиев е определил на себе си и останалите членове следните „бонуси”:

„Членовете на КОНПИ имат право на допълнително възнаграждение върху индивидуалната основна месечна заплата за работа с класифицирана информация както следва:

 

·      с ниво на класификация „строго секретно” в размер на 25%;

·      с ниво на класификация „секретно” в размер на 20%;

·      с ниво на класификация „поверително” в размер на 15%;

·      с ниво на класификация „служебна тайна” в размер на 10%.

 

Експерти смятат, че не е морално да се взимат такива пари. За членовете на КПКОНПИ също е помислено как да взимат големи пари. Всеки от тях  ще прибира по  80 на сто от заплатата на Пламен Георгиев, което също е доста солидна сума. Направихме опит да изчислим колко ще слага в джоба си на месец  една от най-верните служителки на Георгиев – Антоанета Цонкова. Като сумираме основната заплата, годините за стаж и парите за „тайните и секретни” излиза, че дамата, която плътно следва съветите на шефа си и чинно се съгласява с него,  ще прибира 5631,72 лева на месец.

За сравнение-след последното увеличение на депутатските заплати, всеки от тях вече взима по 3540 лв . на месец. Поне с хилядарка, обаче скача сумата, заради участия в различни комисии. Министрите получават по 30% над основната депутатска заплата, т.е. без всякакви добавки те получават по 4602 лв.