Само в 7DniSofia.bg

Заместник-министърът на външните работи Георг Георгиев: Няма никакво съмнение в кой политически кръг принадлежим!

Георг Георгиев

„България беше солидарна с Великобритания на всички възможни нива. Няма как да бъдем подлагани под каквото и да е съмнение, с кого се намираме в тази ситуация. България е винаги на страната на солидарността. Ние за пореден път доказахме,че умеем по правилния начин да се справяме с проблемите”, каза заместник-министърът на външните работи Георг Георгиев в предаването „Офанзива с Любо Огнянов” по Канал 3.

„Няма никакво съмнение в кой политически кръг принадлежим и това е в кръга на Европейския съюз. Не мога да разбера тази форма на мазохизъм. Каквото и да се случи винаги се говори за натиск. Ако бяхме отзовали дипломати щеше да се случи същото. Трябва да се вярва в това, че България сама взима своите решения”, каза още той.

„Няма как да не отчитаме факта, че при решение за изпращането на дипломатите- ще има напрежение след вземане на решението. След срещата във Варна доказахме, че можем категорично да бъдем балансьори. Държавният глава защити нашите интереси”, категоричен беше Георг Георгиев.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.