Приеха млад мъж в „Пирогов“ с изгаряния на хранопровода, след като пил натурален сок! Откъде си го е купил и какво е имало в него?

пирогов

Млад мъж приет в „Пирогов“ с изгаряния на хранопровода, след като пил натурален сок. 23-годишно момче си купува натурален сок от столична бензиностанция.

В болницата  му правят изследвания, които показват зачервяване на лигавицата на устната кухина, както и повърхностни промени на хранопровода и стомаха. Според пострадалия това са последствията от глътката сок. Дали това е така обаче, лекарите не могат да потвърдят. На този въпрос отговор търсят и от Българската агенция по безопасност на храните.

Резултати от тази проверка ще има другата седмица.  А от фирмата-производител на натуралния сок са категорични, че, ако проверката докаже, че имат вина  ще поемат отговорност. Но според тях изгарянето няма как да е от техен продукт.

Единственият химикал, които използват е натриева основа.  С нея се мият машините преди да започне производството. Партидата, част от която е и сокът, от който потърпевшият твърди, че се е изгорил, е произведена преди около година. Една партида е 40-50 хиляди бутилки. Затова от фирмата смятат, че, ако в една бутилка беше попаднала основа, то щеше да има и в другите.

Екип на NOVA потърси и бензиностанцията, откъдето е купен натуралният сок. От там ни отговориха, че оказват пълно съдействие на разследващите. А Междувременно – „във всички обекти на компанията наличните количества за продажба и доставки на консумирания продукт са блокирани”. Днес пострадалият мъж е напуснал болницата. По собствено желание.