Шефът на „Господари на ефира“ изригна: Скритите ни камери помогнаха за арестите на данъчните!

Джуди Халваджиян Господари на ефира

„Скритите камери, които използвахме по случая с разкриването на корупционните схеми в НАП са спомогнали за операцията, която бе проведена срещу данъчните. Радвам се, че по случая има такава развръзка“. Това заяви пред Блиц Джуди Халваджиян, продуцент на „Господари на ефира“.

Това заяви продуцентът по повод операцията на Спецпрокуратурата и ГДБОП в столичното подразделение на НАП.

„В хода на предприетите действия вчера са проверени над седем адреса и множество леки автомобили. Според нас участниците в групата са на различни нива в Дирекция „Оперативни проверки“ на НАП София – от инспектори през ръководители до началник сектор, който според нас е ръководил тази престъпна група. Сумите, които са прибирани и са установени, са между 500 и 5 000 лв. в зависимост от бизнеса на търговеца. Становището на наблюдаващите прокурори е, че за повечето от лицата ще бъдат внесени искания в Специализирания наказателен съд за задържане под стража, тъй като според колегите има вероятност те да извършат още престъпления. По делото има множество свидетели, които образно казано са изнудвани“, обясни преди минути прокурор Иван Гешев, ръководител на Специализираната прокуратура.

„Специализираната прокуратура направи изключително важна операция. Следващият път ще работим съвместно с нея, когато имаме разследвания за корупционни практики. Миналият път, когато се обърнахме към обикновените магистрати и полицията изтече информация към разработваните лица, което осуети разкриването им. Жалкото в случая е, че повечето медии си мълчат за приноса на „Господари на ефира“ за разобличаване на престъпленията“, категоричен е Халваджиян. И допълни: „Много се надявам, че след операцията на Специализираната прокуратура ще се създадат условия бизнесът да започне да диша и да няма повече случаи на рекет“.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории