Извънредно! Отстраняват 13 граничари от Летище „София“! Ще останете шокирани какво са правили, вместо да проверят пътниците!

Валентин Радев (4)

Това е грубо нарушаване на правилата. Служителите не са били на местата си и част от пътниците са минали без да бъдат проверени.

Това каза на специален брифинг пред сградата на МВР директорът на ГД „Гранична полиция“ главен комисар Светлин Кичиков.

Той разкри подробности за инцидента със самолета, който се е приземил в следобедните часове на 20 март на летище София и пътниците не са били проверени от служители на „Гранична полиция“.

„Всички преминали лица са установени и проверени впоследствие. Сред тях няма издирвани. Твърдо заявяваме, че това е недопустим пропуск. Служителите са седем. В момента им се свалят показания. Някои обясняват, че не е имало полет и отишли до тоалетна, а други са били навън пред терминала. Опит за прикриване на случая от страна на ръководството на Гранична полиция не е имало. От страна на служителите може и да е имало такъв опит“, добави той.

„Проверките продължават. Прави се вътрешна такава. Разпоредил съм дисциплинарно производство на 13 души“, каза министърът на вътрешните работи Валентин Радев.

„Обхваната е цялата верига, заедно с ръководителите на смяна. Виновните ще бъдат наказани и на тяхно място ще вземем хора от Бургас и Варна, които са подготвени. Премиерът разпореди да се направи анализ и го правим. Това е недопустимо. Единият отишъл да пуши, другият да се храни. Как така изчезват тези хора? Разпоредил съм и проверка на отдел „Вътрешна информация“. Ние също не знаехме за този случай. Докладната е дошла с един ден закъснение. Трябва да изчистим това петънце. Нашите партньори са доволни от нашата работа и как охраняваме границата. Продължаваме да работим. Тези хора са извършили престъпно нарушение на правилата. Искаме да изясним всичко, за да може тези хора да получат необходимото наказание и да не може да се защитят пред съда“, закани се вътрешният министър.

„Това, че сме получили докладната с един закъснение, също ще е обект на проверката. Ръководството обяви, че са искали първо да разберат дали е имало преминаване на пътници. Нарушението е голямо и ще бъдат взети всички необходими мерки“, каза от своя страна главният секретар на МВР Младен Маринов.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.