Само в 7DniSofia.bg

Гръмна жесток скандал с „Аерогара София“! Пътници от полет, влезли у нас без граничен контрол! Радев с ексклузивен коментар…

Валентин Радев (6)

С пропуски в работата на служителите от „Аерогара София“ си обяснявам случая с непроверените пътници, пристигнали с полет от Франция. Това каза пред журналисти в Благоевград министърът на вътрешните работи Валентин Радев относно образуваната проверка за дисциплинарни нарушения на служители от ГКПП „Аерогара София“.

„Българската граница се определя като най-добре пазена, а и ние председателстваме Съвета на ЕС и като се случи нещо такова всички се фокусират върху нас. Фактът, че се е случило такова нещо е притеснителен“, заяви Радев. Той припомни, че терористите при атентата в Париж не са били сирийци, а родени във Франция. Радев коментира още, че този случай на „Гранична полиция“ не е първият.

„Преди това имаше друг случай и беше назначена проверка, като аз ще проверя дали всички бяха наказани по веригата. В този случай не ставаше дума за самолет, а само за пропускане на един гражданин. Сега разбирам, че целият самолет не е бил проверен. Има проверка и чакам резултатите. Ще проверим кой е виновен, защото цялата тази ситуация е притеснителна. То един човек е опасно да премине, а представете си повече хора. Аз се радвам, че не се е стигнало до това, но това е прецедент“, каза министър Радев.

На въпрос дали министър Радев ще приеме оставката на директора на ГД “Гранична полиция“, ако той я подаде, Радев отговори, че ще си помисли. „Аз много внимавам за кадрите в МВР, тъй като трудно набираме качествени хора. Аз, като министър трудно се освобождавам от хора, които са работили в системата. Дори някой, който е предложен за уволнение – пак го проверявам . Трудно се създават хора с опит. Първо трудно се намират качествени хора , но има правила и ако някой ги е престъпил трябва да си отиде“, каза Радев.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.