Министър Нанков с извънредни новини: Затваряме периодично магистралите! Над 440 снегорина се борят със стихията…

Министър Николай Нанков

Близо 440 машини почистват пътните настилки по републиканската мрежа в районите със снеговалеж. Обработката на настилките продължава, за да се осигури безопасността на пътуването при зимни условия. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция „Пътна инфраструктура“.

Най-интензивен е снеговалежът в Западна България. Прогнозата на метеоролозите е за валежи през целия ден. Шофьорите трябва да тръгват на път с автомобили подготвени за зимни условия, да карат със съобразена скорост и повишено внимание, спазвайки указанията на „Пътна полиция“.

Блокирането на движението от автомобили, които не са подготвени за движение при зимни условия, затруднява работата на снегопочистващата техника и възпрепятства пътуването на всички останали шофьори.

„Затваряме периодично автомагистрални участъци за около половин час за тежкотоварно движение“. Това пък каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков по повод зимната обстановка в страната.

„“Тракия“ вече е отворена. „Люлин“ сме затворили в цялото платно между първи и втори тунел в посока София, заради активизирало се свлачище. В момента се почиства, надявам се до довечера, в рамките на светлата част от денонощието да бъде почистено“, допълни още министър Нанков

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.