Ексклузивно! Проф. Балтов с важни разкрития за състоянието на „Пирогов“ и ужасяваща прогноза за населението…

пирогов

Успяхме да свалим някои от разходите в болницата наполовина. Предстои да се сключи договор за енергийна ефективност. С „Топлофикация“ влязохме в едни много добри отношения и сме в режим на намаляване на консумацията. Това заяви пред БНТ директорът на „Пирогов“ проф. Асен Балтов на въпрос за оздравителния план на Министерството на здравеопазването.

„Договорите за поддръжка на асансьорите в „Пирогов“ са добри, но ние имаме много асансьори, които изискват сериозна подръжка, но нямаме преразход“, коментира той.

„Продължавам да се боря с договорите. Целта ми е всяка една обществена поръчка да е изгодна за болницата“, обясни директорът на „Пирогов“.

„Правим оптимизация на процесите. Започна работа нова регистратура, която ще разпределя пациентите“, каза още той.

„Имаме проблеми в много болници. Единствено нямаме проблем в детската клиника, тя е най-модерната в цялата страна“, разкри Асен Балтов.

„Мръсният въздух се отразява на здравето ни повече, отколкото цигареният ден. Много повече са случаите на рак на белия дроб от мръсния въздух, отколкото от цигарите. Ако продължаваме да дишаме този мръсен въздух в големите населени места, трябва да очакваме повишаване на тези онкологични заболявания“, каза още професорът.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.