Заради ужасния вятър в София: Огромен брой сигнали за паднали клони и дървета са получени само за ден!

vqtar
Шест екипа на дирекция „Аварийна помощ и превенция” са отреагирали на близо 50 сигнала за паднали клони и дървета, паднали ламарини от 23 обекта.

Получени са сигнали и за четири обекта заради разкъсани билбордове, съобщи Нова телевизия. През системата 112 са получени близо 100 сигнали от вчера следобед до тази сутрин, 18 март.

Екипите на аварийна помощ и пожарната са работили през цялата нощ и дейността по почистване и обезопасяване продължава. Отстранени са опасни клони на ул. „Българска морава“, паднали клони на ул.”Искър” върху контактно-кабелната мрежа.

Към момента градският транспорт се движи без закъснение. Аварийните екипи отстраняват паднало върху контактната мрежа дърво на ул.”Искърско шосе”.

Дежурните екипи на дирекция „Аварийна помощ и превенция“ са извършили обходи на територията на Столична община с цел оглед състоянието на реките и водните обекти.

За днес прогнозата за времето е за продължаване на вятъра умерен до силен, като се очакват валежи от дъжд, временно интензивни и придружени с гръмотевици. Гражданите да бъдат внимателни при придвижването си на открито в неделния ден.