Апокалипсис по никое време! Предупредиха всички шофьори в България: Днес не тръгвайте без зимни гуми за…

7 Dni Sofia18.03.2018
сняг проход зима пътища

Само за 24 часа зимата се завръща и сваля с почти 15 градуса летните температури от събота. В Сандански синоптиците отчетоха горещи 23.

От север днес нахлува студен фронт, който ще обърне дъжда в сняг в североизточните райони. В Силистра, Добрич, Разград и Русе е възможно да се образуват и поледици.

Над цялата страна е обявен оранжев код за силен вятър и обилни валежи, придружени с гръмотевици, а на места и градушки.

По високопланинските проходи също е възможно дъждът да премине в сняг, предупредиха от Агенция “Пътна инфраструктура”. Снегорините са в готовност за поддържане на републиканските пътища при зимни условия. От агенцията апелират шофьорите да тръгват на път само с автомобили, подготвени за зимни условия, и да карат със съобразена скорост.

В понеделник понижението на температурите продължава, както и дъждът, съобщи пред “24 часа” управителят на TV MET Петър Янков. Максималните температури ще бъдат между 6 и 13, за София – около 10.

Във вторник на места ще има валежи пак, като в някои райони се очаква и сняг, а температурите ще са по-скоро зимни – между 3 и 9 градуса.

В сряда температурите ще се понижат още малко, като в Западна и Северна България се очакват слаби превалявания от сняг. Първата пролет ще дойде с минимални температури между 3 и 8, максималните ще са до 12. В четвъртък ще остане студено с превалявания предимно от сняг.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории