Сълзи в ефир! Защо се разплака съпругата на Вежди Рашидов? Вижте покъртителната ѝ история…

Вежди Рашидов

Не се плаша, че съм в сянката на Вежди. Защото всъщност това не е така. Аз съм самостоятелна личност, той също. Ние сме едно семейство, вече над 20 години сме заедно. За мен семейството, децата, домът са на първо място. Всичко останало е пейзаж. Това заяви пред Ива Софиянска съпругата на бившия министър на културата Вежди Рашидов д-р Снежа Бахарова.

 Тя не скри, че най-трудният момент от техния съвместен живот е диагностицирането на неговото онкологично заболяване. Когато лечението преминава и се увенчава с успех, тя го предупреждава: “Ако искаш да те изнесат с ковчег от този кабинет, приеми поредната покана за министър. Той ме послуша и слава Богу, ето, влезе и в ателието”.

“Той не можеше да говори, всичко се случваше с есемес. Той ми пишеше, аз предперадавах. не спираха да му звънят! Хем че всички знаеха, че е в болница. Телефонът звънеше денонощно – “Вежди, направи това, направи онова, помогни на този, на онзи”… А този емоционален творец се държеше като войник! Беше страхотен! В момента, в който се прибрахме от летището, аз отидох вкъщи, а той – директно в Ларгото. Беше свалил около 27 кг, не ядеше, един месец след това не излезе от вкъщи”, спомни си за този тежък период д-р Бахарова.

“Карали сме се зверски. Той не ядеше, аз го натисках: “Ще ядеш!”. като малките деца… Но той ме слуша. Понякога обаче се самонавива”, допълни съпругата на Вежди Рашидов.

Тя и той се запознали “на купон”: “Бях хубава млада мома. Бяхме на един рожден ден. Седнахме на една маса. После той ме покани на обед и на кафе. Беше ми приятно, все пак той е един от най-известните в държавата. Тогава имах едно гадже, трябваше да замина за Русия. Във Варна обаче, на рожден ден на Илия Павлов, отново се видяхме с Вежди. Направихме една разходка из Морската градина във Варна и отлетях за Москва. След десет дни се върнах, обадих му се и… така станаха нещата. И вече 20 години”.

“Хората му лепнаха прякора “мултак”. Защо на Илия Павлов не му викаха така? Или на хилядите други, които също бяха от “Мултигруп”?!.. А аз не виждам нищо обидно! Илия Павлов идваше в нашата къща, ядеше салам, сирене и хляб. И сме си говорили хиляди смешки. Не виждам защо искаха да уязвят Вежди по такъв начин. Всичко е въпрос на злоба и завист!”, заяви д-р Бахарова.

 

Запитана какво не знаят хората за него, тя отговори: “С годините става все по-романтичен. Все по-често ми купува цветя. Като ми се обадят по телефона в “Пирогов”: Долу ви чака един с букет”, умирам. Искам тези неща да са по-апоркрифни”.

“Така ми беше писнало, че броях края на мандатите му! Знаех, че до следващите избори ще има един-два месеца период, в който ще дишаме спокойно. Никога няма да забравя как един негов приятел, който е идвал в къщата ни, ял е и е пил на нашата маса, заяви: “Няма да приема турчин да става български министър”. Много ни заболя!”.

В края на разговора съпругата на Рашидов не сдържа сълзите си: “Ти знаеш ли, откъде той е тръгнал! от нищото…”

“Евала на тоя човек! Той за пръв път идва в София, когато идва да кандидатства в Художествената гимназия, едва 13-годишен… Толкова много е постигнал! Защото е толкова талантлив! Била съм с него в Европейския парламент, където видях как го приемат хората. В Лувъра му ставаха на крака! Шефът на Лувъра му стана на крака! С френския посланик, с френското културно аташе! Как да не ти е кеф! Това е най-големият музей в света”.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *