Пускат безплатен интернет в болници, училища и паркове в София! Кога и как ще се случи това?

Фандъкова Честване на обединението на источна Румелия с княжество България (13)

Безплатен интернет да бъде пуснат в болници, паркове и училища в София. Това са част от стотиците предложения на районните кметове, от които ще бъдат отсяти няколко, които ще получат европари за реализацията им.

Предложенията са във връзка с кандидатстване на София по програма на Европейската комисията, която ще осигури ваучери за безплатен интернет на европейски общини.

„Идеята е на българския еврокомисар Мария Габриел, която създава тази възможност за всички общини в Европа, за получаване на ваучери за изграждане на такава зона, където градът прецени“, обясни пред „Монитор“ кметът на София Йорданка Фаднъкова и допълни, че ЕК ще раздаде 1000 ваучера, чиято стойност е по 15 хил. евро.

„Предстои да бъде отворена платформата за кандидатстване и тъй като общо взето принципът е „първият по време, първи по право“, стига да се попълни добре формата, направих екип, който да работи по тази тема и да бъдем напълно готови в първата минута да подадем нашите документи“, каза Фандъкова.

Водещ критерии ще бъде броят на хората, които ще се възползват от безплатен Wi-Fi. Кметицата заяви, че ако успеем да спечелим парите ще бъдат насочени към осигуряването на безжичен интернет на места, които се посещават от най-много хора. С приоритет ще са паркове, площади, пазари и градският транспрот.

В предложенията за разширяването на достъпа до интернет влизат 300 автобуса, част от Борисовата градина, градината „Кристал“, Женския пазар, площад „Бански“, както и други централни площади като „Народно събрание“, детски площадки и зелени площи по кварталите.

В момента в София безплатен интернет има на всички 35 метростанции, както и в над 270 автобуса.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории