Менда Стоянова с изключително важна препоръка към всички бизнесмени и фирми! Какво трябва да направите, за да нямате проблеми с НАП?

Менда Стоянова

Борбата със сивата икономика ни подбуди за мерките свързани с новите касови апарати.

Има полза от тези апарати, това е начинът сивата икономика да се изсветли.

Сивата икономика в България е между 30-70%, според изследвания на медии.

Това заяви председателят на бюджетната комисия в НС Менда Стоянова от ГЕРБ в предаването “Още от деня” по БНТ.

“Поради промени наложени от НАП, оборотите са се вдигнали с 4 милиарда в сравнение с данните от миналата година”, каза още тя.

“В резултата на новия софтуер в системата на НАП са се отчели и около 2000 рискови фирми. Препоръчваме да се купуват новите касови апарати, които са одобрени от сайта на НАП. Те са проверени”, допълни Стоянова.

“Селскостопанската политика е част от кохезионната политика. Става въпрос за инвестиции на технологиите в селското стопанство, с които да привлечем младите”, каза председателят на бюджетната комисия в НС по темата за планираните промени в селското стопанство.

“Успехите на правителството ни са много. Постигнат е стабилен икономически растеж, който с всяка година се увеличава. Пример за това е намаляването на безработицата, която е момента е 6%. Данните показват и подобрение в устойчивостта на финансовия сектор.  Подобриха се и активите и се изчистиха несъбираемите дългове”, разкри Стоянова.

“Също така отчитаме и добри финансови резултати. Приходите в хазната са се увеличили с над 400 милиона, спрямо резултатите от миналата година”, завърши Менда Стоянова.