Депутат и генерал влязоха в лют спор пред цяла България! Трябва ли да бъдат върнати строителните войски?

Генерал Съби Събев и депутат Милен Михов

Идеята за възстановяване на трудови войски е несъстоятелна. Правя това заключение на базата, че армията ни има огромни проблеми и  нужда от финанси. Ако се въведе задължителна военна служба, тогава може да мислим за връщане на строителни войски.

Това каза в предаването „Още от деня“ по БНТ ген. Съби Събев.

Той коментира идеята на военния министър Красимир Каракачанов за връщането на трудови войски.

„Всяка една идея трябва да бъде добре обоснована. Идеята на министъра е хората, които влизат в този род войски, да се образоват. В България образованието е задължително. Трябва да насочим вниманието си към това, тези хора да посещават училище. Тези хора трябва да се образоват. Ще станем за смях на Европа и НАТО. Ние имаме професионална армия и трябва да насочим усилията си към повишаване на нейната квалификация. Функцията на армията не е да образова, а да защитава границите. Армията е пред кадрови колапс заради липсата на ресурси. Там трябва да насочим всички усилия“, категоричен беше ген. Събев.

Заедно с него гост беше депутатът от Обединени патриоти доц. Милен Михов, който защити предложението на министър Каракачанов.

„Повече от 80% от българските граждани одобряват възстановяването на строителни войски. Никой не говори хората да бъдат вкарвани насила в строителни войски. Има над 400 000 души в България, които живеят на социални помощи, никога не са работили и нямат никакво намерение да работят. Идеята е тези хора да преминават през тези така наречени условно строителни войски. Това може да бъдат образователни центрове, в които тези хора да получават квалификация, която да се признава и в Европа. Трябва да обвържем получаването на социални помощи с получаването на квалификация“, разкри доц. Михов.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории