Само в 7DniSofia.bg

Кметът на София Йорданка Фандъкова проговори за сечта в „Борисовата градина“ и третия лъч на метрото!

Фандъкова Честване на обединението на источна Румелия с княжество България (11)

„Всичко, което се изпълнява в „Борисовата градина“, е по план“, увери столичният кмет Йорданка Фандъкова. По думите на градоначалника твърденията за нерегламентирана сеч в „Борисовата градина“ са опити за внушения и манипулации.

Припомняме, столичният общински съветник Марта Георгиева постави под въпрос аргументацията за необходимостта от сечта в „Борисовата градина“. Кметът Фандъкова обясни, че това е проект, който е широко промотиран, а всичко се случва достатъчно прозрачно под контрола не само на експертите, но и на комисията по Околна среда в Столичния общински съвет.
„Всичко се изпълнява по начина, по който е предвидено и планирано“, увери Фандъкова. „Внушения и манипулации много, особено за подобни обекти“, коментира още столичният кмет.

Фандъкова припомни и че вече имаше няколко нещастни случая, свързани с невъзможността да бъдат отстранени опасните дървета в „Борисовата градина“.
„Настоях да започнем именно от опасните дървета в участъците, които са до пътеките и алеите в Борисовата градина. Постепенно трябва да се работи. От една страна, да се осигури безопасност за хората и от друга страна, да се погрижим за самата растителност.

Фандъкова отрече като „абсолютни спекулации“ твърденията, че там ще се строи. Категорично й мнение е – никакво ново строителство в „Борисовата градина“. Кметът посочи, че дори някои от обектите се предвижда да бъдат отстранени.

Столичният кмет днес инспектира изпълнението на строителството на третия лъч на метрото заедно с министъра на транспорта Ивайло Московски и министъра на околната среда Нено Димов.

Третият лъч на столичното метро трябва да бъде готов до края на 2019 година, а след като инспектира изграждането му, Йорданка Фандъкова увери, че всичко върви по план. В момента се изграждат 12 километра от третия лъч на метрото и 12 метростанции.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.