Война в родните телевизии! Жестока битка за милиони, досущ като в мафията между Маги Халваджиян и…

Маги халваджиян

Риалити шоутата и родните сериали печелят близо по 20 милиона лв. на година от трите големи телевизии. Парите обаче се разделят между няколко продуценти, които са във война. Актьорът Любо Нейков играе в комбина с Евтим Милошев, Магърдич Халваджиян с помощ от брат си Джуди, Нико Тупарев, Слави Трифонов, а Тончо Токмакчиев и Георги Торнев са превзели телевизията майка БНТ, предаде „Ретро“

Парите се разпределят след жестока битка досущ като в мафията между едва малцина продуценти, които от години са превърнали интереса на зрителя и големите пари от медиите в доходоносен бизнес за милиони. Този сезон най-сериозните средства се дават от Нова телевизия – близо 6 млн. лв. за новия сезон на „Откраднат живот” и пролетния формат „Като две капки война”, а големите печеливши са Магърдич Халваджиян и съдружниците Любо Нейков и Евтим Милошев.
Между всички тях тече непрекъсната битка за рейтинг, а често прехвърчат искри и в медиите. Не само заради актьорите и поръчките от телевизиите, но и заради форматите, които да правят и наложат, за да се задържат на ефирния небосклон. Борбата е постоянна сезон след сезон, седмица след седмица и ден след ден, в които се разиграват милиони левове.

Любо Нейков и Евтим Милошев най-скъпоплатени в момента

Продуцентската коалиция между Евтим Милошев и Любо Нейков чупи всякакъв род конкуренция от есента натам, когато двамата неочаквано, след почти сигурен фалит, по чудо успяха да изправят през миналата година компанията си на крака със сериала „Откраднат живот”. Хитовата сапунка, която успяха да продадат в Нова телевизия, ги върна в играта, а след налагането ѝ на екрана ги направи и най-добре печелещите в момента тв продуценти.
Двамата постигнаха и тотален рекорд с цели 8 години на малкия екран със сериала „Столичани в повече”. Това е най-дългият сериал в историята, като продуцентите прибират по 1 млн. на година.
„Комиците” също не са за подценяване, макар да имат доста по-нисък рейтинг от риалити шоутата, предаването не пада от екран и им носи по около 800 хиляди на сезон. Тоталният хит на двамата обаче е „Откраднат живот”. Само за сезон Милошев и компания прибират по близо 1,2 млн.лв., до момента има три направени, а се снима и четвърти, като поредицата набира все повече фенове, гледаемост, както и звездни актьори.
Запознати с продуцентския бизнес коментират, че разковничето за успеха на двамата се крие в актьорите. Милошев не пести средства, за да набира и задържа звездни лица, и плаща най-добрите хонорари в българските продукции в момента – между 50 и 80 хиляди лева за топлицата на сериала на сезон.

Магърдич Халваджиян е кралят на забавните формати

Безспорно Магърдич Халваджиян може да бъде коронован за цар на шоубизнеса у нас. С риск да се провали, арменецът наложи на българския зрител нечувани и невиждани до момента програми, за които обаче не пести средства. Един от най-щедрите продуценти пръснал близо 700 бона за хонорари на жури, участници и водещи в „Като две капки вода”, което си личи и по рейтинга. Арменецът прави хитови шоута от години и знае, че за да успее, му трябва не само безупречен екип, но и най-известните лица у нас.
Участниците в „Като две капки вода” също не могат да се оплачат. Най-скъпоплатеният участник в историята на капките е фолкперлата Софи Маринова. Тя е прибрала от Магърдич 200 бона, като това е истински рекорд за предаването. Според слухове Коцето се примирил едва с 40 хиляди, а Златка успяла да се договори за 30 бона.

Слави Трифонов губи със скъперничество

Един от най-големите скъперници в шоубизнеса бил Слави Трифонов. За къртовския труд на журито, което изнася немалка част от шоуто „Гласът на България”, Дългия дава смешни пари на фона на своите колеги. Един от най-скъпите се оказал Владимир Ампов-Графа, който едва успял да се договори за 50 хиляди. Причината е, че той е единственият, който може да гарантира на Слави, че ще помогне на някои от талантливите участници. „Графа е успешен продуцент. Ако реши да направи звезда от някого, със сигурност ще успее”, споделят запознати.
Камелия склонила да стане жури едва срещу 30 хиляди лева. Блондинката нямала много поле за преговори, тъй като след напускането ѝ от “Пайнер” доходите ѝ от участия рязко спаднали, а участието ѝ в музикалното шоу ѝ гарантирало сигурни средства и реклама.
Иван Лечев пък се договорил да прибере 60 бона. Музикалната легенда не можел да свали цената си, тъй като се смятал за най-опитен. „Иван никога не е правил компромиси с парите. Това шоу ще отнеме цялото му време и не може да си позволи да работи без пари”, споделят запознати.
Поли Генова се съгласила да вземе 40 хиляди лева. Тя била съгласна на тази сума, тъй като за нея музиката не била средство за забогатяване, а начин на живот. „Поли е от хората, които не гледат комерсиално на нещата. Тя е пяла много пъти за без пари, само и само да зарадва някого”, споделят нейни близки.
Позициите на Трифонов обаче на продуцентския пазар рязко са спаднали. Въпреки апетитите си да е на всяка манджа мерудия, Дългия остана единствено с Шоуто на Слави и „Гласът на България”, което обаче не може да се похвали с голям успех. За първото той прибира 1,2 млн. на година, а за музикалния формат – 800 хиляди за сезон. Може би и ограниченият бюджет е причината за оскъдните средства, които отделя за журито.

Джуди Халваджиян прибира по 30 бона за всеки епизод на „Господари на ефира”

Джуди Халваджиян може да бъде определен за един от най-успешните продуценти в България. Причината е, че предаването му „Господари на ефира” е едно от най-гледаните от създаването си през 2003 г.
Въпреки сътресенията, промяната на телевизиите и всичко останало Джуди успя да се задържи като лидер в родния продуцентски бранш. Според запознати успехът, разбира се, идва от екипа, който се избира внимателно, а основно правило е отдаденост на работата. Всеки, който работи или е работил за Халваджиян, обаче не се е оплакал. На първо място, заради заплащането, а след това и заради колектива – нещо, на което той много държал.
Джуди пък си позволявал да плаща добре на водещите, тъй като прибирал по 30 бона на всяко предаване, или седмично това прави 150 бона.

Нико Тупарев остана само с „Биг Брадър”

Безспорно най-успешното риалити у нас е „Биг Брадър”. Колкото и да са противниците на това някакви хора да се затворят в една къща и да правят скандали в национален ефир, толкова и всички гледат пред телевизорите. Това обаче си има цена. Тупарев прибира колосалната сума от 1 млн. на сезон, или иначе казано – за три месеца в годината. Разбира се, обаче с тези пари той трябва да се разплати с участниците, които в повечето случаи прибират доста прилични суми от порядъка на 100 бона за участие. За да спят, пият и ядат, ВИП героите на Тупарев прибират трицифрени суми. Все пак продуцентът е убеден, че всеки един лев си заслужава, след като шоуто е толкова гледано.
От продуцента не могат да се оплачат и водещите Ники Кънчеви и Алекс Сърчаджиева. Кънчев получавал заплата над 10 хиляди, а любимата на Ласкин била доволна и на сумата от 6-7 хиляди, въпреки че изнася по-голяма част от шоуто на гърба си.

Тончо Токмакчиев трепери за БНТ

След като се отказа да се изявява като актьор, Тончо Токмакчиев влезе в бизнеса като продуцент. От няколко години той прави едно от малкото развлекателни предавания на националната телевизия Шоута на Канала. За нещастие на Токмакчиев, обаче има голяма вероятност скоро това да остане само спомен в неговата кариера.
Шоуто на Канала никак не се радвало на голям рейтинг и от ръководството на БНТ смятали, че не е нужно да дават близо 1 млн. лв. на година за нещо, което не върви, и затова са решили парите да бъдат вложени в нещо старо и познато на родния ефир като шоуто „Стани богат”, което скоро ще тръгне на екран.
От БНТ обявиха и конкурс за нови продуценти, които да работят в националната медия, за да може да се влее малко свежа кръв в БНТ.

Жоро Торнев стана милионер от националната медия

Продуцентът Георги Торнев е в продуцентския бизнес от вече две десетилетия и вече е милионер, макар да се занимава с хитови продукции.
За разлика от своите колеги, той залага на предавания, а не на развлекателни шоупрограми. Количеството за сметка на качеството обаче се оказва достатъчно, за да разчита на постоянни и добри доходи в годините и вече е натрупал завидно богатство от продуцентската си дейност.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории