Прокуратурата каза тежката си дума за „Хитрино“! Убедителни версии за инцидента, дадоха яснота за „Булмаркет“!

Сотир Цацаров (4)

Тази версия за инцидента е изключена от експертите. Тази частна експертиза не върши работа, защото не е възложена от съда. Това каза в ефира на Нова телевизия говорителката на главния прокурор Румяна Арнаудова по повод на вчерашната пресконференция на „Булмаркет“, на която бяха съобщени резултатите от частното разследване за инцидента в Хитрино. Според фирмата, освен високата скорост на влака, има и съпричиняване на катастрофата заради незаключена стрелка.

 „Извършени са множество огледи и експертизи. Разполагаме с експертни заключения. Вчерашната версия е била предмет на нашето разследване и категорично са отхъврлени като възможни хипотези.

За нас беше важно дали се касае за действие на машинистите или е на лице съпричиняване с пътя. Категорично е високата скорост и навлизането на влака с двойно по-висока скорост в района на гарата. Това е установено по безспорен начин“, заяви още Арнаудова.

„Прокуратурата разследва конкретен инцидент. Нямаме информация за състоянието на релсите и релсовите железни пътища, която да налага намеса на прокуратурата. Преди да бъде установено от прокуратурата, няма как тя да се ангажира“, отговори гласът на Сотир Цацаров на въпроса дали прокуратурата знае какво е състоянието на останалата част от железните пътища у нас.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории