Леонид Решетников със скандален коментар: Разделението между България и Русия се задълбочава! Няма разлика между ГЕРБ и БСП, обещават, но нищо не правят!

Леонид

„Познавам лично нашия Патриарх и напълно изключвам версията за негово участие в някаква политическа комбинация“. Вижте какво още написа преди минути на страницата си във фейсбук бившият директор на „Руският институт за стратегически изследвания“

„Чета и се убеждавам в една тъжна истина: ние все повече се раздалечаваме с българите, не само с управляващия елит, но и с немалка част от народа. Ние просто продължаваме да си говорим на различни езици.

За много от тях (българите бел.ред) представата за Русия е от преди 30-40 години, като все още си мислят, че могат да се обръщат към нас с думата „другари“. За мен както и за милиони руснаци е напълно неприемливо например, някой да подсвирква по време на полагането на венци на гроба на загинали герои, като дори не е чак толкова важно, кой точно полага венците. Подсвиркването може би е допустимо на партиини митинги, по време на футболен мач, но никак не е подходящо за тържественно-възпоменателни мероприятия.

Виждам, че в България за мнозина, не за всички, но за мнозина, православието е вяра само на думи. В същото време обаче се държат като диви езичници.

Ние не виждаме голяма разлика между ГЕРБ и БСП. Социалистите много обичат да обещават, но също като ГЕРБ нищо реално не правят за развитието на руско-българските отношения. Разбира се, че споровете по различни исторически въпроси са възможни, но без откровенни лъжи.

Защото уважаеми господине, нима на вас не бе достатъчно, когато миналата година на 24 май на Червения площад огромен български хор пя „Върви народе…“ и това се излъчваше из цяла огромна Русия от Смоленск до Владивосток. Ако не сте обърнали внимание на този факт, проблема си е само ваш. На всеки парад в Москва докато се свири ………. коментатора казва, че песента е написана по повод първата балканска война. Колкото повече обаче българските власти фалшифицират и лукавстват около темата с Освобождението, толкова повече руснаците ще забравят за България, и толкова по-трудно ще бъде на нас познаващите и уважаващите българите и знаещи тяхното героично историческо минало, да работим в полза на нормалните отношения между двете страни.

Познавам лично нашия Патриарх и напълно изключвам версията за негово участие в някаква политическа кобинация. Просто веднага, като започна визитата му, той започна да слуша във всички официални речи и изявления благодарности към митични украинци и неизвестни финландци и литовци, които тогавашната ни армия, дори не взимаше в редиците си.

И така от среща на среща от преговори на преговори.

Негово Светейщество се държеше с последни сили и с надежда, че все някой ще каже нещо нормално, без глупости. Последен бе Радев, уж „проруски“. Но и той като останалите. Е, наложи му се на Радев да изслуша Партриарха. И като цяло, господа, аз съм един от немногото в Русия, които все още се опитват да обяснят нещата на руснаците и българите, така че да бъдат съхранени отношенията ни.

Мнозинството в Русия ще махне с ръка, защото се уморило от споровете с България.

С голямо съжаление трябва да констатирам, че Русия и България силно се разминават, а перспектива, че ситуацията ще се измени към по-добро, не се вижда. По всичко съдя, че разколът между двете страни ще се задълбочава, отчитайки, че България е член на НАТО, очевидно враждебна за нас организация, член на ЕС, който пък упражнява върху нас жестоки санкции и е верен съюзник на САЩ, държавата, която ни счита за свой враг.

От тук идват и всички проблеми. Как се случи всичко това може да се спори, но и не е толкова важно.

На вас господин Ганев, може и да не ви харесва Сидеров, защото е буден и неинтелигентен, но като, че ли всички вие пък сте много културни и тактични. Затова, седете си тихо с тази ваша кутурност. И продължавайте да си играете играта „избор без избор“.

Както се казва наздраве!

Превод: NBOX.BG

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.