Скандал! Ето къде учат децата на Гинка Върбакова! Най-скъпото училище в света…

КАКА ГИНКА

Швейцарският интернат „Льо Розе“, който е известен още като най-скъпото училище в света, се оказа академичен дом на двамата сина на Гинка Върбакова, съобщи NBOX.BG.

Двете момчета са в тийнейджърска възраст и са едни от 18-те български деца учещи в света на елитните световни наследници. В него учат принцове и принцеси, деца на поп-звезди, на президенти и на милиардери.

Наскоро германската репортерка Алине Ванер от „Ди Цайт“ направи филм за „Льо Розе“, в който стана дума, че в училището учат и деца на богати българи. Любопитно е, че в баровското училище компания на двете деца на Върбакова прави щерката на друг роден енергиен олигарх, Христо Ковачки. Последният е и горд собственик на къща в Швейцария.

Репортерката на „Ди Цайт“ Алине Ванер е сред малкото журналисти, които през последните десетилетия са пристъпвали прага на „Льо Розе“. Световноизвестният швейцарски интернат се бои от всяка евентуална драскотина по своя излъскан до блясък имидж. Посещението е разрешено само при условие, че няма да се правят снимки, а имената на учениците ще останат в тайна. Защото там, където учат принцове, деца на поп-звезди, наследници на президенти и на милиардери, дискретността е върховна повеля.

Миналата седмица докато България тръпнеше от срещата на Върбакова в Чехия по повод сделката за ЧЕЗ, по-голяма част от времето си Гинка е прекарала в Гщаад, Швейцария. Там тя е била за да види двете си момчета, които в момента са на зимен лагер в района по случай края на семестъра.

Гщаад е перлата на великолепната област Бернер Оберланд, един от най-добрите зимни курорти в света. Превърнат е и в летен курорт. Гщаад им 250 км писти за спускане, 100 км трасета през пресечена местност и цял куп целогодишни дейности, това е мястото, където кралски особи и световни знаменитости карат ски, но кой би предположил, че е толкова непокварен от цивилизацията и непретенциозен град.

И до момента обаче не е ясно, как и откъде Гинка Върбакова от Пазарджик изникна на енергийния пазар у нас. Не е ясно от къде извади и фирмен оборот от стотици милиони левове, с които самата тя се хвали по медиите. Самият Валери Симеонов дори не бе чувал за нея.

Върбакова, по думите на министъра на енергетиката Теменужка Петкова, се оказа пък завършил лингвист, който още с първото си медийно появяване успя да зарадва своите преподаватели с думичката „офшорка“.

И до момента обаче Гинка остава енигма за широката публика, с която освен ДАНС ще трябва да се пребори и родната журналситическата колегия.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.