Жега в ефира! Политолог разкъса БСП: Да спрат с острите нападки и внушението! Контролът се изпуска…

Антоанета Христова

В момента има много трудна ситуация – и за опозицията, и за управляващата. Скандалите сами по себе си не са толкова голям проблем. По-големият проблем е внушението, че държавата не управлява добре, че не прилага законите така, както трябва да бъдат прилагане. Това заяви пред Би Ти Ви психологът проф. Антоанета Христова.

Тя посочи като пример последните актуални теми със силен обществен отзвук: сделката за ЧЕЗ и убийството в Пловдив на рома рецидивист Плъха от д-р Иван Димитров. “В момента проблемът е страшно сериозен и труден – и за управляващите ГЕРБ, и за опозицята, която трябва да престане с острите нападки”, отбеляза Христова.

Според нея скандалите, които се завихрят между Обединените Патриоти, не рефлектират толкова силно върху общественото мнение: “Те са единица, те са част от коалицията”.

В студиото бе и политологът доц. Татяна Буруджиева. Тя отбеляза, че откакто съществува терминът “фейкнюз”  всички смятат, че могат да използват “пушилките”, фалшивите новини и няма никакво извинение от хората, които ги създават. “Защо са вредни несистемните партии? Защото те нямат отношение към институциите”.

“Усещането за контрол се изпуска и системните партии трябва да оставят усещането в обществото, че управляват”, заяви проф. Антоанета Христова.