Напрежение! Депутат от ОП с горещ коментар: Какво се случва с патриотите и ще разклатят ли правителството?

Обединени Патриоти (1)

Учудвам се, че изглежда така в очите на опозицията, която всячески се опитва да предизвика предсрочни избори. Политическият пъзел е достатъчно добре нареден, няма основание за нови избори. Това каза в студиото на “Здравей, България” депутатът от “Обединени патриоти” Александър Сиди, който е част от ръководството на ВМРО по повод на появилите се коментари, че високото напрежение в техните редици от миналата седмица застрашава правителството.

“Тримата лидери проявяват характер. Ние така си работим, но за една година показахме, че проблемите се решават с диалог, макар и отложен във времето. Скандалите са повече медийни. Сидеров и Симеонов са големи хора и ще се разберат, но не трябваше всичко това да минава през медиите. Изказванията на Симеонов бяха непремерени, а Сидеров се е почувствал засегнал”, каза Сиди. И допълни:

“НФСБ и АТАКА са били едно, хората знаят, после се разделят, успяха да загърбят проблемите си и вече година и половина “Обединени патриоти” седи стабилно. За съжаление помежду тримата лидери диалогът е малко нарушен, в парламентарната група с колегите нямаме такива проблеми”.

“Границите за г-н Симеонов са нищо и той е космополит, има мнение по всички исторически въпроси. Изказването му за патрирах Кирил беше непремерено. Има сериозен проблем от години, че в българското общество се нагнетява чувство за вина за евреите от Тракия и Македония. Трябва да знаем, че там България е била администратор. Десетки са случаите, че администрацията не притежава онзи вид антисемитизъм на германската държава.

С указ на цар Борис е дадено гражданство на 200-300 евреи с висше образование. Каквото е могла държавата е направила. Всички с български паспорти са били спасени. Моите баба и дядо също и затова сега съм тук”, коментира Сиди международния скандал с посещението на руския патрирах Кирил и вменяването на чувството за вина, че 11 000 евреи от новите територии не са били спасени от депортация към лагерите на смъртта през Втората Световна война.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *