Извънредно! Спор за имот завърши с жесток побой над дете и го прати в “Пирогов” с прорезна рана на главата…

пирогов

Дългогодишен имотен спор завърши с брутален побой над 16-годишно момче с инициали Х.С.М. в София. Инцидентът се случи около 17:30 часа в събота в столичния кв. „Враждебна“, след като момчето се опита да защити баща си от разбеснели се роднини, които посегнали да го бият.

Вместо да спрат, Б.С. на 66 г. и Е.С. на 43 г. се нахвърлят с цепеници и дървени орнаменти от ограда върху момчето и му разбиват главата. В опита си да се предпази, получава и множество охлузни рани по ръцете и тялото. Стига се дори до размахване на нож и заплаха за убийство. След като пострадалите баща и син успяват да се отдръпнат от нападателите, родителят се обажда на телефон 112 и на адреса пристига линейка и полицейски патрул.

Докато двамата обясняват какво се е случило, нападателите успяват да укрият част от веществени доказателства. След това са отведени в столичното 5 РУ, където пишат обяснения за инцидента. Там бащата е подложен на поредна психическа травма, след като е настанен в една стая заедно с нападателите на сина си.

След инцидента пострадалото момче е настанено в „Пирогов“ с комоцио, мнжество охлузвания по тялото и голяма прорезна рана на главата. Бащата също има лицево-челюстни травми, за което има издадени документи, предаде novini.bg

Случката се разиграва в частната собственост на пострадалите и то в момент, в който се обмисля спешна промяна на Закона за неизбежната самоотбрана. Питаме се, как ли трябваше да постъпи бащата в този случай, когато пред очите му се прави опит за убийство на сина му? Дали ако беше използвал оръжие, за да се защити, нямаше той да бъде арестуван, защото така действа системата ни. Интересното е, че местопрестъплението не е посетено от оперативно-следствена група, която да направи оглед на място, а това дава предпоставка извършителите да се разминат с по-леки наказания.

За това престъпление се предвижда наказание по чл. 129. (1) от НК и гласи, че който причини другиму средна телесна повреда, се наказва с лишаване от свобода до пет години. Органите на реда, обаче решават да освободят извършителите на побоя, след като им връчват предупредителен протокол.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *