Този път ударихме тотален рекорд! Столичани изпаднаха в шок, когато видяха цената на черешите…

Пари

Колосалните 70 лева удари цената на боровинките, внос от Испания на столичния пазар „Ситняково“. На столичното тържище, известно с високите си цени, може да се намерят и гръцки ягоди по 10 лева за килограм, а черешите вървят по 80 лева за кило, пише „Телеграф“.

Пазар „Ситняково“ е известно като място, откъдето можем да се сдобием с различни плодове и зеленчуци месеци преди те да са пуснати по магазините. Плодовете обачеудрят рекордно високи цени, които предизвикват недоволството на купувачите. Боровинките например могат да бъдат открити на цена от 45 лева за килограм. В зависимост от вида и вкусовите си качества обаче те достигат до 70 лева на кило. Друга алтернатива, която търговците предлагат е кутийка с боровинки, които дори я определят като по-изгоден вариант. В този случай за 7 лева получаваме 120 грама плодове. Опаковани се продават и 100 грама касис за 15 лева за брой, къпини за 10 лева и малини по 12 лева.

Цените на черешите както обикновено също достигат високи стойности. На пазара ги откриваме за 80 лева на килограм. Въпреки това продавачите съветват потребителите да изчакат до май, когато има българско производство, тъй като качеството на вносните плодове не е толкова добро.

Сред другите плодове, предлагани месеци преди сезона си, са и ягодите. Тяхната цена варира между 8 и 10 лева на килограм. Според търговците те са много вкуснии са внос от Гърция. На щандовете вече са заредени пъпеши и дини на цена от 6 лева на кило.

Праскови, нектарини и кайсии държат цена от 15 лева, а бялото и черното грозде – 12 лева.

Зеленчуците, характерни за топлите месеци, също се предлагат на високи цени. Розовият домат ни струва 8 лева на кило, а краставиците и гъбите ни струват по 5 лева. За тарелка моркови от Африка пък плащаме по 10 лева за около 500 грама. Тиквичките стигат 4 лева, патладжаните – 5 лева, а зелките остават под левче.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории