Огромен скандал! След изказване на Нешка Робева, Илиана Раева избухна: Всичко има някакви граници, дори лъжите й…

Илиана Раева (1)

Минаха няколко дни от последната размяна на реплики между Нешка Робева и Илиана Раева. И двете като че ли се заканиха повече да не стават част от публични дискусии, но днес всичко започва отначало. Нешка Робева гостува в телевизионно предаване, в което отново говори за случващото се в художествената гимнастика.

В типичния си стил Робева каза, че не я искат да работи в България: „Вижте, когато не те искат на определено място, в случая България за съжаление… Мисля, че имам сили да работя. Разбира се, има разочарование. Има неща, които са извън нас, каквото и да правим. В крайна сметка нещата се подреждат така, както трябва да бъдат. На мен не ми е писано да бъда треньор в България на национално ниво.”

Едно от нещата, по които тя взе отношение, е че в „българския национален отбор не се прави селекция и така съсипваме много деца“. Робева допълни още: „Същественото е да не се затваря кръга на националните състезатели и никой друг да няма достъп до тях. Важно е всички да се състезават. Ето, в Германия присъствах на селекцията, където се явиха деца от цялата страна. Тук не е добре, защото няма и селекция. Имахме много голям спор за дете, което уж се беше класирало. Тук децата не се състезават, треньорите ги посочват. Не е възможно на държавни първенства деца да побеждават, а после да биват отхвърлени. Защо дете, което минава всички етапи на една селекция, не се допуска? Така мачкаме сума ти деца. Не бива да се посочват децата.”

На тези думи Илиана Раева взе отношение.

Ето какво написа Илиана Раева в личния си профил в социалната мрежа „Фейсбук“:

Утре, БФХГ ще излезе с официално съобщение до медиите във връзка с поредните манипулации на Нешка Робева, направени днес в участието й по телевизията.

Ще бъдат показани всички официални документи за начина, по който се прави селекцията на национални отбори. Ще предоставим всички официални отговори на нейните писма, за които днес Нешка Робева не почувства неудобство да излъже, че няма такива, забравяйки, че си ги публикуваше в страницата си във фейсбук. Разбира се, разбираемо не публикува последното, което ние ще публикуваме.

Недопустимо за треньор като Нешка, по този недостоен начин да се опитва да нагнетява обстановката в българската художествена гимнастика дни преди най-важното ни състезание този месец – Световната купа в София!

Недопустимо за треньор като Нешка, който се опитва да дестабилизира с манипулации пред обществото здравата обстановка в националния ни отбор в дни, в които както ние, така и многобройните ни фенове се радваме на възхода на талантливите ни момичета и завоюваните от тях златни медали от началото на тази година!

Недопустимо и твърде жалко, но разбираемо за треньор като Нешка да си позволи по този грозен начин да манипулира общественото мнение, без капка свян, че изопачаваш както си искаш фактите.

Нешка Робева не спира да говори срещу дейността на БФХГ и да се опитва да пречи и дестабилизира обстановката преди старта ни на големите и отговорни състезания. Тя живее в един свят, в който смята, че “всички обвиняеми” ще мълчат, че няма да и отговорят и ще подминават поредните и манипулации, както през годините.

Е, не всички сме от нейния свят, а аз със сигурност.

Всички, които я познаваме добре знаем, защо е избрала точно сега, дни преди световната купа в София да напада отново работата на федерацията…

Но всичко има някакви граници, дори лъжите на Нешка Робева!

P.s Бях казала, че няма да приема поканата на Нешка за война и няма повече да отговарям на лъжите и пред медиите, но като президент на БФХГ съм длъжна да не позволявам, който и да е да злослови по адрес на дейността ни, както и да не позволявам да манипулира общественото мнение!

коментар

  • Кака Пена

    11.03.2018 at 15:25

    Раева , защо си толкова зла, злъчна и арогантна? Не само в живота , ами и в изказа си? Или Робева ти пречи със самият факт на съществуването си? Колкото и да я плюеш, не съзнаваш ли , че с това само потвърждаваш, че тя е класи над теб? Независимо от всички постове, които заемаш!

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.