Високо напрежение! Охраната на Министерски съвет спря надзирателите! Протестиращите: Пренебрежение от най-висше ниво!

Надзиратели протест

С недоволство приключи протестът на служителите на затворите с искане за достойно заплащане, предаде “Фокус”.

Протестиращите служители се опитаха да депозират писмо с искане за среща с премиера Бойко Борисов, но бяха спрени от охраната на Министерски съвет.

Радослав Мартинчев от Синдиката на служителите в затворите в България  заяви: “Не може така с лека ръка да получаваме пренебрежение, каквото не заслужаваме, и то от най-висше ниво“.

Преди дни служителите в отворено писмо поискаха да се срещнат с премиера Борисов и министъра на правосъдието Цецка Цачева.

На протеста те заявиха, че нямат обратна връзка, дали това писмо е получено.

“Практиката в общата администрация на Министерски съвет е следната: депозира се определен документ, не получаваме ред за деня и часа. След няколко дни трябва да си го изискваме“, поясни Радослав Мартинчев.

“Не сме убедени, че писмото е стигнало до премиера. То е депозирано и до министъра на финансите Владислав Горанов и до Цецка Цачева – нашия работодател, който е част от причината да сме тук“, обясни той.

“Протестите няма да спират, докато държавното управление не се съобрази с волята на служителите, които са част от народа, от суверена. Това е срам и позор в европейска България“, подчерта Радослав Мартинчев.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *