Ексклузивно! Премиерът Борисов: Ще влизат толкова мигранти, колкото можем да интегрираме! България се справя с границата с Турция!

Бойко Борисов (5)

 

Лидерите трябва да начертаят червени линии. Ще влизат толкова мигранти, колкото можем да интегрираме.

Трябва да се вземе политическо решение. Държавите ще кажат Борисов се оправи, 0% натиск. Румъния е спокойна, защото България пази добре границите си. Това каза премиерът Бойко Борисов на форума на ЕНП, който се провежда в София, пише „Дир.бг“.

Неслучайно миграционният поток е към ЕС, защото е мястото, с най-добрата инфраструктура, иновации, екология, социални системи. България се справя с границата с Турция, проблемът идва откъм Шенген, подчерта българският премиер. ЕС да побърза със споразумението си с Анкара, предупреди Борисов.

„Няма спор за никого, и за тези, които хейтят, че ЕС е най-доброто място за живеене в света. Аз съм живял и по времето на СССР, и на СИВ. Каква радост беше да идем навън. Аз покрай спорта имах възможност да ида и в Братислава, и в Париж. Сега навсякъде е еднакво, заяви Борисов.

Бившият австрийски канцлер падна заради мигрантите. В колко съвета (заседания на Европейския съвет – б.р.) това, което предлагах, се приемаше като ерес? Кое население ще приеме стотици хиляди непознати хора отвън? В Щатите, Канада, Австралия си въведоха ред на границите! След 3 г., като отидох сега в Бавария, ме чуха. Защо 5-6 месеца Германия не може да направи правителство, при положение, че се къпе в пари? Защото подплашихме населението си! Затворете си границите, оправете си КПП-тата. Когато за пръв път го предложих, бях обявен за най-нехуманния човек. Ако не го направи сега, хората няма да се успокоят. Ще влизат толкова, колкото можем да интегрираме. За другите ще плащаме да стоят близо до родните си места, изтъкна Борисов.

Министър-председателят даде пример как предложил на Жан-Клод Юнкер да кацне във Вашингтон и да каже, че е председател на ЕК, за да види, че няма да го пуснат.

26 милиарда евро харчи ЕК за мигранти, подчерта Борисов и поиска по-бързо силен бюджет за отбрана.

„Ако продължаваме да шикалкавим, ще започнат да ни бичат, и то не социалистите, а националистите и популистите. Защото хората ги е страх, и ако не отговорим на страха, нищо друго не ги интересува“, заяви премиерът.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.