Това световен рекорд ли е? Изумително! 38-годишна българка роди 12-то дете навръх Осми март!

Българка роди 12-то си дете

38-годишна жена от град Баня, Карловско, роди 12-то дете навръх Осми март.

Детето е пето в домакинството на Веска Лулчева и съпруга й Димитър. Другите седем са дадени за отглеждане в социални домове, разказа bTV. Плановете и за това бебе, момченце, били да бъде оставено в дом, но майката счела за знак специалния ден, на който се родило, и решила да го отгледа вкъщи. Искали аборт, но така и не събрали 500 лева, колкото били нужни за процедурата.

Велка и съпругът ѝ живеят в къща под наем в Баня. Тя гледа децата и се занимава с полска работа, той работи като строител, когато има кой да го ангажира.

Случило се така, че този път контракциите изненадали майката и се наложило да роди не в болница, а на улицата. Всичко стана бързо, за около 20 минути, беше много страшно, разказва жената. Повикала мъжа си, а той звъннал за линейка, но докато пристигне спешният екип, момченцето вече било родено. То тежи 3 кг и е в добро здраве.

„Аз съм човек на 33 години. Гледал съм животни, израждал съм крави и горе-долу съм запознат с нещата… Такова нещо не съм виждал. Тръпката е много голяма. Който не го е изпитал, не знае“, споделя Димитър след шока.

Веска е българка. Съседите я описват като добър и отзивчив човек.

Жената твърди, че получава едва 100 лева месечни помощи за четирите си деца, защото някой я направил, без знанието ѝ, собственик на фирми, които източвали ДДС.