Само в 7DniSofia.bg

Сделката за ЧЕЗ е замислена като тайна продажба! Очевидно е, че има договорка с участието на държавата, отсече Румен Овчаров

Румен Овчаров

Този министър-председател на България и това ръководство на енергетиката са корифеи в загубите на арбитражи. По времето на Пламен Орешарски не упрваляваше БСП. Управляваха Делян Пеевски и Цветан Василев със съдействието на Ахмед Доган и Сергей Станишев, така че не може да се приписват на БСП несгодите в енергетиката през този период.

Това каза пред камерите на БТВ бившият енергиен министър от БСП Румен Овчаров.

„Сделката за ЧЕЗ е замислена като тайна продажба на неизвестни хора, зад които стоят определени лица, които се ползват с подкрепата на държавата. Очевидно е, че има договорка и то с участието на държавата. Това си личи от действията на КЕВР, които отказват да се намесят в сделката, а законът им го позволява. Същото важи и за арбитража. Там също има някакви договорки. ЧЕЗ се опитва да се измъкне от България по терлици в една много сложна ситуация. Влизането на държавата по този лаишки начин в последния момент в сделката е огромна глупост. На Бойко Борисов и корифеите около него трябва да е ясно, че България вече е изгубила арбитража заради тези действия на правителството. Всичко ще е за сметка на потребителите. Ние със сигурност ще бъдем въвлечени в тази сделка, защото ще трябва да плащаме кредитите и арбитража“, категоричен беше Овчаров.

„Уморих се да повтарям за АЕЦ „Белене“. Световната банка никога не е финансирала атомни проекти. Какво ще си помислят балканските държави – тези българите ни взеха за бунаци. Обявяват този проект за неизгоден и сега се опитват да го пробутат на нас. Няма как да стане това. Оборудването за АЕЦ „Белене“ е завито с едни найлони и са вдигнати едни парници. Има една поговорка: Ако искаш някой да не свърши нещо, накарай го да говори за него. Нещата са много тъжни“, завърши Овчаров.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.