Горещо! Социологът Павлов хвърли бомба: Кой ще събори това правителство?! Няма такъв филм!

Юлий Павлов

Гафът на руския патриарх е очевиден и то от християнска и общочовешка гледна точка. А реакцията на националистите на ме интересува. Тези хора през повечето време не могат да се понасят. Обединиха се, за да имат участия във властта, но техните противоречия непрекъснато избиват на повърхността. Това заяви пред БНТ социологът Юлий Павлов от Центъра за анализи и маркетинг.  „Това е дребен конфликт, който няма да доведе до по-трагични последици“, допълни той.

 Политологът Мария Пиргова на свой ред заяви: „Руснаците имат имперско самочувствие и това в никакъв случай не ги оправдава. Но държанието на вицепремиера Валери Симеонов е свърхвредно за всички българи, които слушат това“.

На въпрос дали има основание за дестабилизиране на управлението, Юлий Павлов заяви, че правителството няма да бъде съборено от БСП. „Кой ще събори това правителство?! Няма такъв филм. Тази година е абсурд!“, заяви той.

„Не може България да претендира за гражданско общество и да има такава власт.  ГЕРБ са в коалиция с хора, които имат ужасно политическо поведение. Аз смятам, че предсрочни избори ще има по-бързо, защото българското гражданство е на много по-европейско ниво, отколкото са управляващите сили“, коментира Пиргова.

Намесата на името на съпругата на Сергей Станишев – Моника Станишева в скандала с ЧЕЗ, Пиргова коментира така: „Инсинуациите и фейк новините са изключително опасни. Но Сергей Станишев като лидер на ПЕС не трябва да дава никакъв повод за спекулации. Фирмите на госпожа Станишева направиха така, че ГЕРБ днес да направи официална и категорична декларация в парламента. Едното е „аз“, другото е институционално“.

„Ако ще 50 хиляди да викат оставка за една сделка, станала извън територията на България, оставката се взима не от тях, а от парламента“, заяви Павлов, коментирайки дали недоволството срещу сделката с ЧЕЗ ще повлияе на стабилността на кабинета.

„Няма изследване, което да показва, че повече от 25% искат предсрочни избори. Второ – дори БСП да поведе по някакъв начин, няма как да управлява, защото няма абсолютно мнозинство, а БСП страда от липса на съюзници… Всички реномирани агенции показват, че купеният вот е до 7% и че той се разпределя горе-долу пропорционално на некупения. Няма национални избори, които да са решени с купен вот. Цялата история на България го доказва“, заяви още Юлий Павлов, опонирайки на Пиргова, която заяви: „Вотът се купува от горе надолу, има брокери, които продават гласове. ГЕРБ така печели изборите“.

Павлов й заяви: „Ако купеният вот решаваше, разминаването щеше да е драстично. Фактът, че прогнозните резултати се разминават с изборните, доказва, че купеният вот не е решаващ. Обзаложил съм се вече пред колегата ви Кошлуков, че предсрочни избори няма да има“.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.