Огромен скандал в Обединени патриоти! Волен Сидеров: Валери Симеонов иска да продължи турското робство! Коалицията може и без него!

Волен Сидеров

Недопустимо е към главата на най-голямата православна църква в света да се отправят подобни обиди. Това каза в предаването „Лице в лице“ по БТВ лидерът на „Атака“ и председател на ПГ на Обединените патриоти Волен Сидеров по повод квалификациите на вицепремиера Валери Симеонов към руския патриарх Кирил.

Представете си подобни думи да беше казал към главния равин на Израел – дали още щеше да е вицепремиер? Край – престава да съществува като политическа личност, а може би и физически. Но с православието може да се гъбаркаш – всичко може. Излиза, че за някои духовни глави може да говориш каквото си искаш, а с други не. За Русия е модно да се ругае, да се псува. Винаги около 3 март се появява една групичка хора, които започват да оплюват Освобождението. Според мен това са хора, които искат да живеем под турско робство, заяви Сидеров. Може би Америка ни освободи, или Англия? Всички тези държави бяха на страната на Турция по това време. Освободи ни руската армия, добави той. Защо нямаше реакции срещу бившия американски посланик Уорлик, който ни агитираше да ходим на гей паради? Беше ли обидно, когато френският посланик размахваше пръст и казваше как да живеем?

Защо не беше обидно, когато турският посланик ни даваше съвети? Имаше един американски посланик, който казваше, че трябва да направим помашка партия – защо не се възмущавахте? Вие сте тези, които промивате мозъците, защо не казвате нищо на американския посланик, обърна се Сидеров към водещата Цветанка Ризова.

Православната църква не е държавна, тя е единна, чиято глава е Исус Христос. Ние сме част от тялото на тази църква. Нападката към висшите служители на православието е нападка към цялото православие. Никой вицепремиер не може да каже този патриарх е такъв и такъв, сякаш сме в селско кафене, заяви лидерът на „Атака“.

Той разкри, че Валери Симеонов е бил поканен на вчерашното заседание на ПГ на Обединените патриоти. Не благоволи да дойде. Тук не става въпрос да прощавам нещо лично – става дума за нападки срещу вярата. Когато нападат вярата ти, не можеш да мълчиш. Не ме интересува кой как ще реагира – не защитавам себе си. Само и само да има единство на коалицията не може да си мълчиш. За тази вяра сме се били и сме подлагали главата на дръвника. За мен такъв човек иска да продължи турското робство. Ако не се извини, това си е негов грях, коментира Сидеров.

Коалицията с ГЕРБ не зависи от Валери Симеонов. Светът не се върти около него. Тази коалиция може да продължи да съществува и без него. Политиците се сменят, животът продължава. Възможно е да бъде предложено той да бъде сменен. Всичко това предстои да го видим, заяви още Волен Сидеров. По думите му държавата трябва да се върне в управлението на ЧЕЗ с контролен пакет акции.