Уникално! Гришо знае как да се забавлява! Вижте новата му играчка за милиони… (СНИМКА/ВИДЕО)

Григор Димитров (11)

В навечерието на мачовете в Индиън Уелс най-добрият български тенисист отдели време, за да яхне спортен звяр на „Ламборгини“.  В четвъртък започват двубоите от основната схема при мъжете на първия за сезона турнир от Мастърс 1000 сериите.

Димитров никога не е криел симпатиите си към екстремните спортове и при всеки удобен случай се възползва от подобни незабравими изживявания, коментира Пик.

Припомняме, че Григор ще започне директно от втория кръг, където ще срещне Фернандо Вердаско или Гуидо Пея. Българинът никога в кариерата си до момента не е прескачал третия кръг в калифорнийската пустиня.

След по-малко от две седмици турнирът в Индиън Уелс може да има най-успешния си шампион. Кой 5-кратен носител на титлата обаче ще се справи по-добре? Роджър Федерер (2004-06, 2012, 2017) или Новак Джокович (2008, 2011, 2014-16)? Това може да се случи в неделния финал на първия Мастърс за годината.

Сърбинът и швейцарецът са в противоположни части на схемата от 96 играчи. Никой от двамата обаче няма да има лесен път.

Федерер има баланс 12-0 от началото на сезона с титли от Australian Open и Ротердам, където с титла №97 в кариерата си се завърна като №1. Маестрото почива в първи кръг, а после среща Райън Харисън или Федерико Делбонис. Потенциален съперник в трети кръг му е Филип Крайнович. Шампионът от Рио Фабио Фонини и Адриан Манарино са фаворити за опоненти на Роджър в четвърти кръг. Пътят до 1/4-финалите може да го отведе до сблъсък с Доминик Тийм или Томаш Бердих.

Григор Димитров е фаворит да играе полуфинал с Федерер, като потенциалният мач може да е повторение на финала в Ротердам.

My perfect day off ?

A post shared by Grigor Dimitrov (@grigordimitrov) on

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.