Томислав Дончев изригна в ефир! Какво се крие зад протеста на БСП, ще се повтори ли 2013г.? Гинка е…

Томислав Дончев (1)

„Не очаквайте да бъда дебелокож и да подценявам коя и да е форма на обществено недоволство и то под прозорците ми. Това си бе изнесено заседание на парламентарната група на левицата плюс приятели. Всеки има право да организира протести“. Това заяви в предаването „Лице в лице“ по bTV вицепремиерът Томислав Дончев.

„Ако нещо ме притеснява, това не е радикалната реторика, свързана с послания против ЕС и т.н. Всъщност проблемът не е, че аз в политическо си качество съм притеснен. Проблемът е, че, ако караме така, скоро въпросът няма да е кой да е управлява, а ще може ли изобщо да се управлява. Опозицията унищожава целия инструментариум на държавността. ЕС задължително е лош – ама ние сме член на ЕС. Концесия, задължително е нещо лошо. Конвенция и общетсвена поръчка са нещо лошо. Европари е обезателно далавера… Простете, ама то не остана управленски инструментариум, с които да се управлява и да се правят политики!“, каза той.

„Утре, след година-две-три-пет, обаче някой от тях ще трябва да управлява, ще трябва да ползва същите основни инструменти. В стремежа си да се отиграе чисто политическа точка, разбирам, че трябва да се стреля по екипажа и по капитана, но трябва да се пази лодката, защото ние друга лодка нямаме“, добави Дончев.

„Без да влизам в роля на тълкувател на репликите на Борисов, ако в нечия глава се върти евентуален римейк на събитията от 2013 г., няма причина да се случи същото“, увери той.

Запитан дали Гинка Върбакова е истинският купувач на ЧЕЗ, той отвърна: „След дълъг разговор между нея, мен и колегите, тя не е дала повод да си мислим обратното. Въпросът „ти ли си управляваш бизнеса си“, нито е състоятелен, нито може да получим адекватен отговор. Ако питате дали дамата беше бизнес грамотна, беше. И с лекота коментираше сделката. Ние поискахме държавата да участва и то не заради друго, а защото е извънредна мярка, тъй като държавата трябва да се намеси и да гарантира спокойствието на всички хора, които са разтревожени“.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории