Правителството се тресе! Нинова изригна на протеста: Вече всички знаят, че Борисов стои зад Гинка! 70% от народа е срещу правителството, милиони сме…

Корнелия Нинова (8)

“Вече никой не си прави илюзията, че вие не седите зад Гинка от Пазарджик, г-н Борисов.” Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на протеста пред Министерския съвет, който протича в момента.

“Благодаря ви, че сте тук. Поздравявам ви за смелостта да застанете срещу властта с лицата си. Господин Борисов народа излезе по улицата и всеки ден си казва думата, а тя е – оставка. Тук сме, защото сме обединени”, обяви Нинова.

“Идвам от Народното събрание, където току що депутатите отхвърлиха предложението на БСП за референдум за Истанбулската конвенция. Всички тези, които се клеха, че ще служат на народа, днес те заявиха, че българският народ е недостоен да се пита. Бяхме наречени тъмна сила. Ние сме свободни хора, които искаме да защитим нравствените устои. Не ние не приемаме нашите момиченца да бъдат обучавани, че могат да бъдат и момченца”, категорична бе соцлидерката.

“Не разделяме. Обединен е над 70% от българския народ срещу правителството ви, г-н Борисов. Само народната воля и „не“ на Истанбулската конвенция могат да я спрат отново. Днес от трибуната на българското Народно събрание бяхме наречени дестабилизатори. Ние не сме гадове. Ние сме част от българския народ. Няма да ни стреснете. Зад нас стоят милиони българи. Против това сме, че вместо стабилност внасяте война. Водите война с президента, с Народното събрание и журналисти, и всеки един човек, който иска да ви свали.

„Вече никой не си прави илюзията, че вие не седите зад Гинка от Пазарджик, г-н Борисов”, допълни още лидерът на червените.

Протестиращи се опитаха да оставят листове с готовка оставка за премиера Бойко Борисов пред Министерски съвет. Те обаче бяха спрени от полицейски кордон.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.