Скандали разтърсиха НС! Нинова изригна за Истанбулската конвенция – Делим я на две и я приемаме!

Корнелия Нинова (1)

Смятаме, че най-добре е народът да се произнесе чрез референдум за Истанбулската конвенция. Това заяви от парламентарната трибуна лидерът на БСП Корнелия Нинова.

“Разделяме конвенцията на две части – онази, която осъжда насилието над жени и деца, и по нея нямаме никакви спорове. Ние предложихме такива закони, няма нужда някой да ни задължава чрез Истанбулската конвенция да ги приемаме. Нашият законопроект не се движи”, обяви тя и добави: “Борбата с насилието над жени и деца не е истинската ви цел, защото ако беше, много бързо щяхме да приемем тези закони.”

“Ние не сме против различните хора. Те имат своите права и имат защита в нашата Конституция. Но ние сме против тези неща да се изучават от децата ни. Заради тези текстове конвенцията не е ратифицирана от редица държави”, разкри социалистката, която вкара във войната с ГЕРБ и управляващите травестите и трансвеститите, които спомена в речта си.

“Нашата позиция е една и съща от 2013 година, когато тогавашният външен министър Кристиан Вигенин казва, че зареди тези спорни текстове Истанбулската конвенция не трябва да се ратифицира”, каза още Корнелия Нинова.

“Ние направихме риска да застанем в противоречие с европейското си семейство, но да застанем зад 70% от българските граждани”, добави лидерът на БСП.

“Г-жо Караянчева, кого наричате “тъмни сили”? Тези 70% от българските граждани, които застанаха срещу Истанбулската конвенция ли? Вие казахте “не” на нашето искане за референдум заради запитването ви до Конституционния съд за тази конвенция, но това няма нищо общо”, негодува тя.

“Министерски съвет трябва да отмени решението, с което иска да се ратифицира Истанбулската конвенция и я вкарва в Народното събрание”, заключи Нинова и се закани правителството никога да не срещне консенсус от БСП по тази тема.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *