Само в 7DniSofia.bg

От последните минути! Столичани се вдигнаха на протест в защита на Доктора! Събират се пред Съдебната палата…

Съдебна Палата

Десетки граждани са се събрали в столицата на протест в защита на д-р Иван Димитров, задържан за убийството на 38-годишен циганин в Пловдив.

Протестът се провежда пред сградата на Съдебната палата в столицата, като в района има засилено полицейско присъствие. Протестиращите са се организирали в социалните мрежи и излизат с искане лекарят да бъде освободен, защото е извършил убийството при самозащита, след като в дома му са влезли крадци, предаде Фокус.

Според тях той е направил това, което всеки би направил, ако почувства, че е заплашен неговият живот или този на член от семейството му.

Предвиденото в закона наказание за престъплението, в което д-р Димитров е обвинен, е лишаване от свобода от 10 до 20 години, заради което протестиращите настояват и за приемане на законодателни промени, които да регламентират правото на самозащита.

Във връзка с това граждани събират подписка, с която да бъде изпратено писмо до министър-председателя, председателя на Народното събрание и министъра на правосъдието с искане за незабавна промяна на закона.

Заради протеста затворен за движение на автомобили е бул. „Витоша“ от кръстовището с бул. „Александър Стамболийски“ до Съдебната палата.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.